Демобилисани борци Армије БиХ пријете закопаним оружјем

Демобилисани бошњачки војници запријетили су употребом „закопаног оружја“ у БиХ.  "Појединачно смо спремни за било који облик одбране БиХ. Борци спомињу, како су, злу не требало понешто и закопали од оружја", изјавио је Алмир Тутић, предсједник Савеза демобилисаних бораца Федерације БиХ. Он је за сарајевско "Ослобођење" рекао да му је "жао што 1995. године нису […]

среда, август 1, 2012 / 13:24

Демобилисани бошњачки војници запријетили су употребом „закопаног оружја“ у БиХ.

 "Појединачно смо спремни за било који облик одбране БиХ. Борци спомињу, како су, злу не требало понешто и закопали од оружја", изјавио је Алмир Тутић, предсједник Савеза демобилисаних бораца Федерације БиХ.

Он је за сарајевско "Ослобођење" рекао да му је "жао што 1995. године нису све завршили" и што су "дозволили да их странци спријече".

Тутић је навео да је више од 90 одсто некадашњих бораца незадовољно својим статусом и политиком која им није дала оно што заслужују, те да је око 80 000 незапослених ратних ветерана на рубу глади.

"Некадашњи хероји данас не могу да зараде како би прехранили себе и Фамилију. Убијају се! У понор су их одвели они којима су вјеровали. Они који су у рату били у бабиним кабинетима, на одговорним војно-безбједносним позицијама или генерали у штабовима", рекао је Тутић.0 КОМЕНТАРА

 1. Tako je, Almire. Otkopajte to oruzje pa naprasite guzice tim vasim politicarima, samo pazite da ne pridjete entitetskoj liniji, jer cemo to tretirati kao agresiju na RS. Vidis da bi bilo bolje da smo ostali u Jugoslaviji, ne bi ti sigurno bilo gore nego sto je sada, ali eto htjeli ste suverenu BiH. I kao sto ranije govorih, tvoji nisu u stanju da odrza na nogama 51% BiH, a svi hocete cijelu… E moj Almire, ne moze to tako.

 2. Ово уопште није безазлена прича. Код њих „Жетве“ готово да и није било, јасно је да имају доста оружја. + ово оружје које је нестало, а за које се уопште не зна како и гдје је завршило. Ово треба схватити врло озбиљно.

  Што се странаца тиче… колико знам господа муслимани су до њиховог доласка имали „филџан државу“ тако да је јасно ко је од истих имао користи. Да им нису странци помогли… не би ни били у прилици да 1995. дођу тамо гдје су дошли јер би се све, у нашу корист, давно завршило, и прије него што је почело.

 3. anja banja luka, 01.08.2012. 14:35:12

  Браво Анчи, коначно неко са кликером да остави коментар! Кад су амери могли у Египту изгурати „муслиманску браћу“ на власт, зашто неко мисли да не би био могућ исти сценарио и овдје?
  Само је питање дана, кад ће неки амерички талибан да пусти зелено свјетло за неку сличну „исламску братију“ у Босни!

 4. Nego ajmo se malo baviti pravnim odredbama. Dakle mir je nastupio ’95 i vojske su demobilisane. To znaci da svako posjedovanje vojnog naoruzanja predstavlja krivicno djelo za koje se moze dobiti ako se dobro sjecam oko 3 godine zatvora. Sad bi trebalo postaviti pitanje ima li Federacija zatvorskih kapaciteta da tolike ljude smjesti iza resetaka zbog posjedovanja tog „zakopanog oruzja“.
  U svakom slucaju ovaj Almir je budala, a to se dokazuje jednom ovakvom izjavom ako je stvarno ovo izjavio. Almire, da li si ti spreman malo da robijas zato sto si nesto zakopao, u slucaju da to neko „otkopa“?

 5. „Некадашњи хероји данас не могу да зараде како би прехранили себе и Фамилију. Убијају се! У понор су их одвели они којима су вјеровали…“

  Тај је баш просветљен изаш’о из рата…без обзира на то што су искориштени,он би поново у рат.Свака му част.

  Ања,кад те почне подржавати исти такав само са наше стране,онда је време да се запиташ…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *