Делић у Берлину, бокс за титулу у крузер категорији

Бањoлучког боксера Горана Делића вечерас у Берлину очекује меч каријере пошто ће се против Ђулијана Илијеа борити за титулу професионалног првака у верзији Интернационалне боксерске федерације (ИБФ) у крузер категорији. Делић је, између осталог, у припреми за овај важан меч с румунским боксером 40 дана провео на Алпима на висинским припремама на надморској висини од […]

петак, март 22, 2013 / 08:10

Бањoлучког боксера Горана Делића вечерас у Берлину очекује меч каријере пошто ће се против Ђулијана Илијеа борити за титулу професионалног првака у верзији Интернационалне боксерске федерације (ИБФ) у крузер категорији.

Делић је, између осталог, у припреми за овај важан меч с румунским боксером 40 дана провео на Алпима на висинским припремама на надморској висини од 1.400 метара.

"Уколико побиједим Илијеа до краја године могу да јуришам на свјетски трон. Велика жеља ми је да освојим титулу и пружићу максимум да до ње дођем. Убијеђен сам да ћу у томе успјети", рекао је Делић и додао:

"У сјајној сам форми. Тренирао са у у мјесту Герлос, а по повратку из Аустрије сам радио у сали Боксерског клуба Славија, гдје су ми спаринг партнери били чланови клуба."
Бањалучанин је досад имао 28 професионалних борби и остварио је све побједе, а посљедњи меч одрадио је 10. новембра прошле године, када је савладао Нијемца Патрика Симона и то у престиж борби на његовом терену у Минхену. Румунски боксер, који већ дуже вријеме тренира у Њемачкој, досад је имао 27 борби и забиљежио је 19 побједа, два неријешена исхода и шест пута је поражен.

"За кратко вријеме анализирао сам противника и вјерујем да ћу успјети да борбу окончам прије истека 12. рунде", казао је Делић.

Ревија ће се одржати у "Универзал холу" у Берлину, а предвиђено је да се одржи 10 борби. Између осталог, за појас интернационалног првака свијета у верзији ИБФ-а у тешкој категорији бориће се некадашњи изазивач Виталија Кличка Кубанац Одланиер Солис против Лајфа Ларсена из Норвешке, док ће се бивши ривал Владимира Кличка Руслан Чагајев (Узбекистан) у престиж мечу борити против Мајка Шепарда (САД).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *