Дејо Савићевић: Једини сам бранио статут Уефе

Дејан Савићевић изјавио је да су тврдње албанских медија да је подржао пријем Косова у УЕФА измишљене и сензационалистичке.  "Став Фудбалског савеза Црне Горе по овом питању био је принципијелан, односно да се мора поштовати Статут УЕФА, што се није десило у овом случају. У правцу поштовања одредби Статута ишла је и моја дискусија на […]

среда, мај 4, 2016 / 10:36

Дејан Савићевић изјавио је да су тврдње албанских медија да је подржао пријем Косова у УЕФА измишљене и сензационалистичке.

 "Став Фудбалског савеза Црне Горе по овом питању био је принципијелан, односно да се мора поштовати Статут УЕФА, што се није десило у овом случају. У правцу поштовања одредби Статута ишла је и моја дискусија на Конгресу. Разне дезинформације које су се појавиле у појединим медијима након гласања на Конгресу, а које се односе на став ФСЦГ по питању пријема ФС Косово у чланство УЕФА, измишљене су и производ сензационалистичког нагађања тих медија", рекао је председник Фудбалског савеза Црне Горе за сајт ФСЦГ.

Подршку Савићевићу пружио је и предсједник ФСС Томислав Караџић ријечима да је он легенда српско-црногорског фудбала и да је једини, уз представника швајцарског савеза, јавно, за говорницом Конгреса бранио став ФСС.

Европска фудбалска унија је, насупрот сопстеном Статуту, примила "Косово" као своју 55. чланицу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *