Давиди: или компромис или се активира `торба са алатом`!

БАЊА ЛУКА – Вршилац дужности шефа Делегације ЕУ Ренцо Давиди поновио је данас у разговору са премијером Републике Српске Александром Џомбићем став да је референдум политичка препрека и да ЕУ преферира рјешење засновано на дијалогу и компромису.  Он је подсјетио да је Савјет Европе донио закључке 21. марта од којих се дио "односи на свијетлу […]

четвртак, април 21, 2011 / 17:55

БАЊА ЛУКА – Вршилац дужности шефа Делегације ЕУ Ренцо Давиди поновио је данас у разговору са премијером Републике Српске Александром Џомбићем став да је референдум политичка препрека и да ЕУ преферира рјешење засновано на дијалогу и компромису.

 Он је подсјетио да је Савјет Европе донио закључке 21. марта од којих се дио "односи на свијетлу будућност БиХ у ЕУ и задатке које БиХ још мора испунити", али и на могућност санкција према БиХ у случају неадекватног понашања.

"Савјет Европе је поменуо ‘торбу са алатом’ и санкције у случају неадекватног понашања. Желим да вјерујем да се он неће никад искористити, али ако у одређеном моменту буде неопходно оне ће се у сваком случају активирати", рекао је Давиди новинарима након састанка са Џомбићем и додао да ће се у наредним седмицама радити у правцу постизања дијалога и компромиса.

Говорећи о раду УИО БиХ, Давиди је још једном упутио молбу да се што прије ријеши питање именовања директора.

"Сагласили смо се да европска будућност БиХ никад није била ближа и да је потребно учинити додатни напор како би се прешла посљедња миља на европском путу", рекао је Давиди.0 КОМЕНТАРА

  1. Референдум нема снагу и не значи ништа! Али, чему онда толика свеопшта побуна против истог??? Европска унија, ОХР, ПИК, Амбасада САД, „Суд и Тужилаштво“ БиХ, Парламент ФБиХ… .)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *