Дарту Вејдеру онемогућено да гласа на изборима у Украјини

Кандидату за градоначелника Кијева „Дарту Николајевичу Вејдеру” није било допуштено да гласа на данашњим предсjедничким изборима у Украјини, јер није желио да скине маску, објавила је руска телевизија Раша тудеј (РТ). Чланови изборне комисије на гласачком мјесту су затражили од анонимног мушкарца, који се у јавности појављује у костиму култног Дарта Вејдера, јунака „Ратова звијезда”, […]

недеља, мај 25, 2014 / 18:00

Кандидату за градоначелника Кијева „Дарту Николајевичу Вејдеру” није било допуштено да гласа на данашњим предсjедничким изборима у Украјини, јер није желио да скине маску, објавила је руска телевизија Раша тудеј (РТ).

Чланови изборне комисије на гласачком мјесту су затражили од анонимног мушкарца, који се у јавности појављује у костиму култног Дарта Вејдера, јунака „Ратова звијезда”, да скине маску како би утврдили његов идентитет, али је он то одбио, па му није допуштено да гласа, навео је РТ.

„Дарт Вејдер”, лидер Украјинске интернетске странке, претходно је предао кандидатуру за учешће на предсједничким изборима у Украјини, али је Централна изборна комисија одбацила његову пријаву. Он се затим кандидовао за градоначелника Кијева и Одесе.

Готово извесно је ријеч о украјинском електричару Виктору Шевченку, који је у марту и званично промијенио име у Дарт Вејдер. Он је на идеју политичког ангажовања дошао након парламентарних избора 2012. године, кад су многи Украјинци на гласачком листићу написали име Дарта Вејдера, у знак протеста против такозване демократије у Украјини.

На питање новинара да ли је његова кандидатура за градоначелника Кијева само шала, Вејдер одговара: „Не, напротив, Украјина је 20 година била прави циркус”. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *