Дарко Томаш – директор Фонда здравственог осигурања

Влада Републике Српске донијела је Рјешење о разрјешењу директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Горана Кљајчина, након његове јучерашње оставке и на његово мјесто именовала Дарка Томаша. На данашњој сједници Влада је донијела Одлуку о додјели новчане помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, у износу од 500 хиљада марака. У саопштењу Бироа Владе за односе […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 19:06

Влада Републике Српске донијела је Рјешење о разрјешењу директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Горана Кљајчина, након његове јучерашње оставке и на његово мјесто именовала Дарка Томаша.

На данашњој сједници Влада је донијела Одлуку о додјели новчане помоћи неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, у износу од 500 хиљада марака.

У саопштењу Бироа Владе за односе с јавношћу наводи се да је Влада утврдила Енергетски биланс Републике Српске -план за 2013. годину, као и Приједлог ребаланса плана пословања Мјешовитог холдинга Електропривреда Републике Српске за 2012.годину.

Утврђен је и Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова за 2011. годину, са извјештајем независног спољног ревизора.0 КОМЕНТАРА

 1. Не кужим, ако је толико добар, како је онда СНСД-е послије његовог владања (4 године начелник) изгубио изборе у Прњавору.
  Је ли то Миле смјењује општинске одборе, а онда своје пулене награђује мјестима директора у јавним установама?

  Сем младости, остало ми је све сумњиво….

 2. Коначно да СНСД постави на чело овог пропалог фонда неког са дугогодишњим искуством у вођењу великим системима и са енормним резултатима постигнутим у великим системима као што је Фонд. Знао сам да СНСД не чине само мешетари хохштаплери. Већ и овакви квалитетни кадрови који су се доказали у реалном сектору стварајући нове вриједности и подижући посрнулу привреду из пепела својим знањем, стручношћу и вјештинама. Ако овакав кадар не спаси Фонд, то нико ни не може урадити.

  http://www.prnjavor.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=16&lang=ba

  Само штета да млади стручњак као што је овај није објавио и неки свој научни рад мало даље од Теслића.

 3. novo_vrijeme

  Нормално да не „кужиш“…бар види ко је био кандидат СНСДа у Прњавору,као и то шта ће се са њим…
  ————————————-

  Бојан Нишевић

  Де се ти јави за стручност,за разлику од тебе,он је факултетски образован,са одличном биографијом.

 4. Па да, ја сам све то и писао у позитивном смислу. Чак су му и сви објављени научни и стручни радови у Теслићу или у бањолучком нискотиражном стручном часопису. Вјерујем да читава Европа зна за оваквог стручњака! Такав је управо и потребан да спаси Фонд!

  Што се тиче мене, немој ме коментарисати кад нити знаш шта радим нити какав сам стручњак. (Али ако те баш интересује слободно погледај мој профил на ЛинкедИн.)

 5. Џаба, опет се заобилазе стручни и компетентни људи.
  Ако је већ морало из Прњавора, зар није много адекватнији нпр. Синиша Гатарић. Човек је јак, бескрупулозан, и што је најважније стручан. ДОКТОР ВЕТЕРИНЕ!B-)

 6. Darko Tomaš, kao i njegov brat Dalibor, je odličan čovjek bez ikakvih „orasa“ u džepovima i nadam se da će uspjeti još jednom da dokaže svoju čestitost i stručnost…što se tiče načelničkog mjesta u Prnjavoru tamo je kalabić pokazao zube u svojoj stranci, ali su ga prnjavorčani „utukli“ na izborima…drago mi je što Tomaš nije podlegao političkim intrigama u Prnjavoru i ostao doslijedan svojim principima…stručnosti i nepristrasnosti…
  B-)

 7. Darko, kao i njegov brat Dalibor, su dva mala šlifterčića, preprosječna i presiva, idealna za naše terene. Nigdje dalje od naših granica, ne bi mogli, niti su kad nešto radili isim na fakultetu i u politici što i nije neko stručno iskustvo, posebno ne za vođenje fonda… SNSD-ovo samoubistvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *