Дао оставку у Дому лордова због марихуане и проститутки

Замјеник предсједника Дома лордова британског парламента Џон Сјуел поднио је данас оставку на ту функцију након што су објављене фотографије и видео снимак на којима се види како користи кокаин у друштву проститутки. Лорд Сјуел (69) је тим поводом објавио саопштење у ком се извињава због „бола и понижења” коју је изазвао. Додао је и […]

уторак, јул 28, 2015 / 16:54

Замјеник предсједника Дома лордова британског парламента Џон Сјуел поднио је данас оставку на ту функцију након што су објављене фотографије и видео снимак на којима се види како користи кокаин у друштву проститутки.

Лорд Сјуел (69) је тим поводом објавио саопштење у ком се извињава због „бола и понижења” коју је изазвао.

Додао је и да се нада да ће та његова одлука да умањи штету, пренио је Би-Би-Си (ББЦ).

Сјуел, некадашњи сарадник Тонија Блера, синоћ је затражио дозволу да привремено одсуствује из рада тог тијела Дома лордова док полиција и сам парламент не истраже његово наводно коришћење дроге и недолично сексуално понашање.

По избијању скандала, Сјуелу је суспендовано чланство у Лабуристичкој партији, а лабуристички члан парламента Џон Ман позвао га је да добровољно поднесе оставку на чланство у Дому лордова пре него што буде избачен одатле.

Британски лист „Сан” објавио је прошле недеље фотографије на којима је Сјуел без одјеће и изгледа да узима кокаин, као и дијелове његових разговора са женама за које се наводи да су проститутке, а јуче је објавио и нове фотографије, као и детаље о новом видео снимку у којем лорд износи омаловажавајуће опаске о другим политичарима.

Као заменик предсједавајућег, Сјуел је имао, између осталог, дужност да се стара о примјени стандарда у Дому лордова. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *