Дане брани Венецуелу

Нико није толико мали, да никада не може помоћи. И нико није толико велики да му никад помоћ неће требати.

уторак, септембар 12, 2017 / 16:25

Увијек је неко имао жељу, тежњу и покушаје да загосподари људским родом, читавим свијетом, али нико никада није успио и неће. Неће, зато што све кад се сведе и у најдубљој суштини почива на дуализму, на силама акције и реакције, свјетлости и тами, духу и материји, добру и злу. Све се то прожима и кроз људско друштво па и самог појединца…

Због степена развијености наоружања, разних технологија, па и оних које утичу на психу, центар моћи који управља САД-ом, НАТО-ом, Енглеском, дијелом Ватикана, најближи је том циљу. Тај центар моћи, уз експлоатацију и потчињавање свега и свакога, има и свој систем вриједности који жели наметнути другима. Амбијент за остваривање тога обезбјеђују им, прије свега, марионетске владе… У многим државама такве владе постају под притиском, преваром, уцјеном, куповином.

Можемо бити свједоци таквог процеса (инсталирање власти споља) у Боливарској Републици Венецуели. Да не би и  друге земље и народи дошли на ред да им се на лукав или насилан начин одузме слобода, а и због слободарског народа Венецуеле, потребно је створити реакцију на акцију горе споменутог центра моћи.  Такву реакцију може да пружи она страна коју предводи Русија (у овом времену једино Русија и то из више разлога, међутим то није тема овог текста).  Мислим да су Русија и њен предсједник Путин показали жељу и снагу за таквом улогом.

Зато оне државе и народи, који су против потчињавања Западу и њиховом искључиво материјалистичком систему вриједности и озакоњењу принципа „Содом и Гомор“, треба да поред исказивања солидарности и давања  подршке народу Венецуеле  и њеном предсједнику Николасу Мадуру, и да позову Русију на њену историјску улогу.

СНП – Избор је наш ће на дан свјетске  подршке слободарском народу Венецуеле под називом „Сви смо ми Венецуела“ организовати у Републици Српској, у Бања Луци, догађај са поруком „Русијо, помози Венецуели“.

И на крају сваки текст завршавам:

Радујмо се и радимо, побиједимо кризу радом.

 

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш3 КОМЕНТАРА

  1. Поштујем брата Дану и његов рад, али стварно не могу да дајем подршку комунистима, чак ни кад их угрожава амерички империјализам. Комунизам је једноставно зло по дефиницији.

  2. Dane je opterecen, Dane cuje glasove u glavi koji mu govore svaku noc pre spavanja, “ Laku noc Dane, humanisto stoleca“. Posle toga sledi pitanje, „Sta cemo raditi sutra Dane“? “ Opet cemo pokusati da preuzmemo svet, naravno“ odgovara Dane.
    Venucuela je opustosena i na ivici je gladi iskljucivo zbog ocajnog rukovodstva i neverovatne pohlepe onih cmarova sto se umotavaju u zastavu i zive (dobro) uz sopstvene „principe pravde“ ali uvek na stetu po vlastiti narod. Dane, daleko od toga da ce Putler da resi sve svetske probleme, za sada ne moze da resi ni one u majcici rosiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *