Данас свједочи посљедњи свједок Караџићеве одбране

Суђење некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу у Хашком трибуналу данас ће бити настављено свједочењем посљедњег свједока одбране. Претресно вијеће је 20. фебруара издало налог о распореду, којим је најављено да ће извођење доказа одбране бити званично завршено када вијеће изда посљедњу одлуку у вези са доказним предметима, саопштено је из Хашког трибунала. Раније је […]

понедељак, март 3, 2014 / 08:29

Суђење некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу у Хашком трибуналу данас ће бити настављено свједочењем посљедњег свједока одбране.

Претресно вијеће је 20. фебруара издало налог о распореду, којим је најављено да ће извођење доказа одбране бити званично завршено када вијеће изда посљедњу одлуку у вези са доказним предметима, саопштено је из Хашког трибунала.

Раније је најављено да би данас требало да свједочи званичник Владе Хрватске, који би требало да потврди аутентичност пресретнутих разговора које је та влада снимила, а Караџићева одбрана употријебила у свом доказном поступку.

Упитан раније током суђења да ли ће то бити посљедњи свједок Караџићеве одбране, правни савјетник Петер Робинсон оставио је отворену могућност да ће, у зависности од одлука расправног вијећа, одбрана извести још неког свједока.

Тужилаштво је, такође, најавило да ће тражити да изведе неке додатне доказе, у одговору на исказе Караџићевих свједока.

За данас је било заказано Караџићево свједочење, али је он од тога одустао.

Караџић је недавно затражио од Судског вијећа Хашког трибунала да му одобри да изношење завршне ријечи у његовом случају буде 12 мјесеци након саслушања посљедњег свједока.

Караџић у поднеску за изношење завршних ријечи наводи да је ријеч о комплексном случају који захтијева много времена, јер мора да прегледа огроман број докумената.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *