Данас протестују и Хрвати у хрватској

У 15 градова Хрватске и данас ће бити одржани антивладини протести, а у Загребу се, према најавама организатора, очекује један од највећих скупова организованих преко друштвене мреже Фејсбук. Због демонстранција, али и вечерашњег фудбалског дербија у Загребу, загребачка полиција затражила је помоћ од других полицијских станица, па се у граду очекује више од 1.000 полицајаца. […]

субота, март 19, 2011 / 13:01

У 15 градова Хрватске и данас ће бити одржани антивладини протести, а у Загребу се, према најавама организатора, очекује један од највећих скупова организованих преко друштвене мреже Фејсбук.

Због демонстранција, али и вечерашњег фудбалског дербија у Загребу, загребачка полиција затражила је помоћ од других полицијских станица, па се у граду очекује више од 1.000 полицајаца.

Протест у главном граду Хрватске почиње у 18 часова на Цветном тргу, одакле креће већ уобичајена протестна шетња централним градским улицама.

Пет хрватских синдиката позвало је своје чланове да се придруже протесту који је протекле седмице забиљежио мањи одзив грађана.

Полиција је суботу прогласила даном ризика, будући да се у Загребу вечерас одржава и дерби фудбалских клубова Динамо и Хајдук.

Навијачи загребачког Динама Бед блу бојз бојкотују утакмице клуба, па ће се и они око 19 часова окупити на Цветном тргу одакле ће се упутити у кафиће у центру града у којима ће пратити утакмицу.

БББ су најавили да неће организовано учествовати у протестима „фејсбуковаца”, а у Загреб стиже и неколико хиљада навијача Хајдука из Сплита.

Крајем прошлог мјесеца у центру Загреба дошло је до сукоба више стотина демонстраната и полиције када се „фејсбуковцима” који су кренули према сједишту владе придружила и група БББ.

Биланс тих нереда је 65 приведених и 50 повријеђених, од којих 30 полицајаца.

Иако су најављивали да ће у суботу тракторима доћи у Загреб, сељаци из Вуковарско-сремске жупаније, који протестују више дана, од тога су одустали. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *