Данас почиње Сабор у Гучи: И Цеца и Мирослав

Традиционални 52. Драгачевски сабор трубача у Гучи, који почиње данас и трајаће до 12. августа, окупиће 50 трубачких оркестара, а организатори очекују више од пола милиона посjетилаца из земље и иностранства. Драгачевски сабор је јединствено такмичење народних трубачких оркестара у свијету и најзначајнија манифестација свеукупног народног стваралаштва у Србији. Гости Сабора имаће прилику да прате […]

понедељак, август 6, 2012 / 15:14

Традиционални 52. Драгачевски сабор трубача у Гучи, који почиње данас и трајаће до 12. августа, окупиће 50 трубачких оркестара, а организатори очекују више од пола милиона посjетилаца из земље и иностранства.

Драгачевски сабор је јединствено такмичење народних трубачких оркестара у свијету и најзначајнија манифестација свеукупног народног стваралаштва у Србији.

Гости Сабора имаће прилику да прате „окршај” најбољих мајстора трубе.

На финалном трубачком такмичењу који прати стручни и жири публике, најбољи оркестри и солисти добиће звање „драгачевских побједника”, који ће им отворити пут на бројне домаће и свјетске фестивале.

Поред већ традиционалног трубачког надметања, припремљени су и бројни други садржаји који презентују српску-народну радиност и традицију.

Посјетиоци ће имати прилику да виде изложбе радова драгачевских ткаља, ликовне изложбе, етнографске историјске изложбе, као и бројне наступе културно-умјетничких друштва и певачких група.

Извођачи духовне српске музике браћа Теофиловић, фолк пјевачи Мирослав Илић и Светлана Ражнатовић неки су од музичара чији су концерти предвиђени у оквиру 52. драгачевског Сабора трубача.

Сабор у Гучи већ годинама привлачи велики број посјетилаца, како из земље, тако и из иностранства.

Будући да је Драгачевски сабор једна од највећих светковина, сви домови домаћина су отворени за старе и нове пријатеље који долазе из свих крајева Србије, али и из Републике Српске, Македоније, Словеније, Аустрије, Пољске, Њемачке, Француске, Мађарске…

Гостима Гуче за смјештај су на располагању приватне куће, кампови, али и хотели у мјестима која се налазе у непосредној близини попут Ивањице и Пожеге.

Судећи по програму и подршци коју је Сабор добио, и ове године све посјетиоце, којих ће, према најавама организатора, бити више од пола милиона, очекује изузетан провод уз звуке трубе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *