Данас о ребалансу буџета

Предсједник Владе Републике Српске /РС/Александар Џомбић најавио је да ће данас бити одржане сједнице Економско-социјалног савјета и Владе РС на којима ће бити разматран ребаланс буџета Српске који предвиђа смањење буџетског оквира за око 15 милиона КМ. "Већ смо упутили захтјев Народној скупштини за сазивање посебне сједнице 4. септембра на којој ће бити разматран ребаланс […]

понедељак, август 27, 2012 / 06:58

Предсједник Владе Републике Српске /РС/Александар Џомбић најавио је да ће данас бити одржане сједнице Економско-социјалног савјета и Владе РС на којима ће бити разматран ребаланс буџета Српске који предвиђа смањење буџетског оквира за око 15 милиона КМ.

"Већ смо упутили захтјев Народној скупштини за сазивање посебне сједнице 4. септембра на којој ће бити разматран ребаланс буџета", изјавио је Џомбић Срни.

Премијер Српске је истакао да би сједница борда директора ММФ-а требало да буде одржана 24. септембра.

"Борд директора тада би требало да одобри стендбај-аранжман са БиХ. Прва транша од 20 до 25 милиона КМ услиједила би након 10 дана, а друга од око 50 милиона у првој половини децембра",навео је Џомбић.

Џомбић је раније рекао да у ребалансу неће бити радикалних резова и смањења социјалних давања, те да су предвиђена и повећања на основу преузетих обавеза из мартовског договора са БОРС-ом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *