Данас о кориштењу потенцијала Дрине

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници њемачке компаније „РWЕ“ потписаће данас уговор о стратешком партнерству за пројекат хидроенергетског система /ХЕС/ „Горња Дрина“. Ковачевић је за Срну изјавио да је након дуготрајних преговора био расписан тендер на којем су се јавила три кандидата, а најбоље услове имао је овај њемачки произвођач […]

среда, септембар 26, 2012 / 08:08

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић и представници њемачке компаније „РWЕ“ потписаће данас уговор о стратешком партнерству за пројекат хидроенергетског система /ХЕС/ „Горња Дрина“.

Ковачевић је за Срну изјавио да је након дуготрајних преговора био расписан тендер на којем су се јавила три кандидата, а најбоље услове имао је овај њемачки произвођач електричне енергије.

Он је додао да је Влада Републике Српске раније усвојила Приједлог одлуке о усвајању уговора о стратешком партнерству са том компанијом, као и осталих потребних аката.

"Према том партнерству, дефинисан је однос 60 одсто за РWЕ, а 40 одсто Електропривреда Републике Српске, а ријеч је о изградњи четири хидроелектране вриједне више од 400 милиона евра", прецизирао је Ковачевић.

Биро Владе Републике Српске за односе са јавношћу саопштио је да ће уговор о стратешком партнерству у истраживању, развоју, изградњи и коришћењу хидроенергетског потенцијала горњег слива ријеке Дрине бити свечано потписан у Бањалуци у 14.00 часова у Административном центру Владе Републике Српске, сала на првом спрату.

Након потписивања уговора предвиђене су изјаве за медије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *