Дан жалости и сахрана полицајца Драгана Ђурића

Драган Ђурић, припадник МУП-а Републике Српске који је убијен у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, биће сахрањен данас уз највише полицијске почасти на гробљу Каракај у Зворнику, речено је у МУП-у Републике Српске. Ђурић је рођен 1967. године у Бановићима, а припадник МУП-а Републике Српске био је од априла 1994. године. Његовог оца […]

среда, април 29, 2015 / 10:20

Драган Ђурић, припадник МУП-а Републике Српске који је убијен у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, биће сахрањен данас уз највише полицијске почасти на гробљу Каракај у Зворнику, речено је у МУП-у Републике Српске.

Ђурић је рођен 1967. године у Бановићима, а припадник МУП-а Републике Српске био је од априла 1994. године.

Његовог оца Николу убили су припадници тзв. Армије БиХ, почетком рата, у бановићком селу Жељова, одакле је породица пореклом, али за тај злочин нико није одговарао, рекли су мјештани и родбина убијеног полицајца.

Мајка убијеног полицајца данас живи у Зворнику, где су Ђурићи избегли у току рата.

У терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, који је извршио Нердин Ибрић (24) из Сапне, убијен је Ђурић, док су рањени полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Нападач је, уз поклич „Алаху екбер“, око 19 сати упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке. Убијен је у размени ватре са полицијом.

Иначе, напад на полицијску станицу у Зворнику је трећи терористички чин у БиХ у последњих неколико година.

У нападу на полицијску станицу аутомобилом-бомбом у Бугојну 2010. године погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а годину дана касније вехабија Мевлид Јашаревић је калашњиковим пуцао на Амбасаду САД у Сарајеву и при том ранио једног полицајца.

Влада Републике Српске данашњи дан прогласила је даном жалости у Српској због терористичког напада у полицијској станици у Зворнику. Дан жалости проглашен је и у Федерацији БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *