Дан побједе у Москви (ФОТО)

У традиционалној паради на Црвеном тргу учествовало је више од 11.000 војника и официра оружаних снага, полицајаца, кадета војних колеџа и академија, као и кадета војне и морнаричке школе. Парадом је командовао генерал-пуковник Олег Саљуков који је главнокомандујући копнених снага, наводи Итар-Тас. Предсједник Русије, Владимир Путин, који је главнокомандујући руских оружаних снага, по традицији присуствује […]

петак, мај 9, 2014 / 12:01

У традиционалној паради на Црвеном тргу учествовало је више од 11.000 војника и официра оружаних снага, полицајаца, кадета војних колеџа и академија, као и кадета војне и морнаричке школе.

Парадом је командовао генерал-пуковник Олег Саљуков који је главнокомандујући копнених снага, наводи Итар-Тас.

Предсједник Русије, Владимир Путин, који је главнокомандујући руских оружаних снага, по традицији присуствује паради коју је ове године пратило више од 600 новинара.

Као и претходних година, парада се састоји од марша, дефилеа моторних возила и ваздухопловне егзибиције.

Приказано је 151 возило, а у ваздухопловној егзибицији учествовало је 68 авиона и хеликоптера.

Војна парада се традиционално одржава у још осам градова који носе титулу херојских градова -Севастопољ, Керч, Санкт Петербург, Смоленск, Мурманск, Тула, Новоросијск и Волгоград, као и у 16 градова у којима је се налазе војно особље, флоте и мала каспијска флота.

Премијер Димитриј Медеведев, и предсједник Путин најавили су да ће посјетити Севастопољ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *