Дајана Џонстон: Хаг пише историју Балкана по доктрини НАТО-а

Амерички антиглобалиста Дајана Џонстон сматра да је након ослобађајућих хашких пресуда хрватским генералима и бившем команданту ОВК коначно немогуће игнорисати да су Хашки суд основале НАТО државе да „пише историју“ југословенских ратова, према званичној доктрини Алијансе. "Послије ових пресуда коначно је немогуће игнорисати оно што је било очигледно…Ово је прилика коју Србија треба интелигентно да […]

недеља, децембар 23, 2012 / 12:09

Амерички антиглобалиста Дајана Џонстон сматра да је након ослобађајућих хашких пресуда хрватским генералима и бившем команданту ОВК коначно немогуће игнорисати да су Хашки суд основале НАТО државе да „пише историју“ југословенских ратова, према званичној доктрини Алијансе.

"Послије ових пресуда коначно је немогуће игнорисати оно што је било очигледно…Ово је прилика коју Србија треба интелигентно да искористи", рекла је Џонстонова.

Она је истакла за "Вечерње новости" да Србија у будућем распореду геополитичких снага треба да се опредијели за "пријатељску неутралност" и да не треба да игнорише чињеницу да може да добија политичку подршку од Русије и Кине, а не из ЕУ.

Џонстонова је рекла да ЕУ наставља да подржава званичну доктрину НАТО-а коју је "потврдио" и Хашки трибунал, а која кривицу за распад Југославије искључиво приписује наводном "удруженом злочиначком подухвату" српских лидера.

"ЕУ се претвара да жели да им се Србија придружи, а поставља нове услове. И Влада Србије се претвара да је на `путу ка чланству у ЕУ`, иако нико не зна када би то могло да се деси, ако се икада деси", рекла је Џонстонова.

Она је оцијенила да су изгледи Србије за чланство у ЕУ као кад "магарцу машете шаргарепом пред носом". Запад је најприје то чинио да привуче Србију да испоручи `ратне` лидере `НАТО трибуналу` у Хагу, а сад ЕУ шаргарепа треба да натјера Србију да одустане од Косова", рекла је Џонстонова.

Она је истакла да спремност српских лидера, који су, како каже, тако лако предали Слободана Милошевића и ратне официре Хашком трибуналу, није довела до већег поштовања Србије, већ је интерпретирана као признање српске кривице.

Џонстон је рекла да Запад покушава да учврсти то вјеровање, како би се одржао НАТО мит о косовском рату као "добром" и оцијенила да не види да је политика "и ЕУ и Косово" икада била одржива.0 КОМЕНТАРА

  1. Све је рекла, али то у Србији нико не чује или је програмиран да не чује. Поред свега што су урадили, а што је наведено у тексту, највећи успјех им је то што су инсталирали своју, а не српску власт у Србији.

  2. Instalirali su oni svoju vlast u svim bivšim jugo republikama. Postojeća vlast je antinarodna , profašistička, u rs je za svoj narod genocidna. Danas citam ljudi dali oglas u kojem mole ljude da im pomognu da prehrane dvoje male djece.
    NEZAPOSLENI, GLADNI,PROMRZLI, OBESPRAVLJENI, PREVARENI, OPLJAČKANI…., UDRUŽITE SA, NE ČASITE ČASA, ZAUZMITE ZGRADU VLADE I PALATU PREDSJEDNIKA ESENESDEA, TAMO IMA IZOBILJE HRANE, OGRIJTE SE. NEMA TE VOJSKE, POLICIJE, OBEZBJEDJENJA KOJI ĆE SPRIJEČITI STOTINE HILJADA NEZAPOSLENIH DA ZAUZMU BUSIJU IZA KOJIH SU RAZBOJNICI KOJI SU IH OPLJAČKALI I UNIŠTILI IM RADNA MJESTA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *