Дачић задовољан сједницом Савјета безбједности

Премијер Србије Ивица Дачић оцијенио је у уторак да је сједница Савјета безбједности УН о Косову послије низа година била „можда најконструктивнија и протекла је у позитивнијој атмосфери у односу на претходне сједнице“. Дачић је у изјави за РТС рекао да је на сједници изнио спремност Србије да се настави дијалог, као и да се […]

уторак, август 21, 2012 / 20:34

Премијер Србије Ивица Дачић оцијенио је у уторак да је сједница Савјета безбједности УН о Косову послије низа година била „можда најконструктивнија и протекла је у позитивнијој атмосфери у односу на претходне сједнице“.

Дачић је у изјави за РТС рекао да је на сједници изнио спремност Србије да се настави дијалог, као и да се спроведу сви закључи и споразуми која је претходна влада постигла, што је, према његовим ријечим, "свима било прихватљиво на сједници, без обзира што постоје различита тумачења и схватања проблема Косова".

"Без обзира што у Савјету безбједности седе земље које нису признале независност и оне које јесу, мислим да су тонови били веома другачији. Чак су многе земље које то до сада нису изражавале, осудиле инциденте над Србима, осудиле су насиље над повратницима. Сви су изразили подршку истрази о трговини људским органима. Ја сам задовољан током ове сједнице", рекао је Дачић.

Он је додао да је изнио став Србије да не може "прихвати овако једнострано проглашену независност косова", али да је спремна за наставак дијалога како би се нашало свеобухватно рјешење уз узважавање интереса Албанца и свих других народа који живе на Косову.

"Мислим да су све државе чланице Савјета безбједности изразиле задовољство због спремности да се настави дијалог и опредјељењем владе Србије. Многе од великих сила су поздравиле избор нове владе и да желе сарадњу с њом због тога што смо показали да желимо да будемо фактор рјешавања проблема", рекао је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *