Дачић тежиште сарадње пребацује на Мексико

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да тежиште спољнополитичких активности Србије треба да буде на сарадњи са Мексиком и другим америчким државама. „Мексико пружа подршку Србији кад је реч о нашим националним и државним интересима. То је велика земља Америке која није признала једнострано проглашену независност Косова и Метохије и од велике је важности и […]

недеља, децембар 2, 2012 / 18:31

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да тежиште спољнополитичких активности Србије треба да буде на сарадњи са Мексиком и другим америчким државама.

„Мексико пружа подршку Србији кад је реч о нашим националним и државним интересима. То је велика земља Америке која није признала једнострано проглашену независност Косова и Метохије и од велике је важности и за друге земље које гледају како ће Мексико реаговати по питању Косова”, рекао је Дачић, а саопштила је Влада Србије.

Дачић, који је у Мексико отпутовао на инаугурацију новог предсједника те државе Енрикеа Пење Ниетоа, навео је да Србија има посебног интереса за политичке везе са САД.

Током посјете Мексику, Дачић се састао са старим, али и са новоизабраним предсједником Мексика и имао билатералне састанке и разговоре са страним државницима који су били на инаугурацији.

Премијер је разговарао и са једним од најбогатијих људи свијета Карлосом Слимом који је рекао да ће ускоро посјетити Србију.

Дачић се, како је наведено, срео и са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом, предсједницима Канаде, Костарике, Гватемале, Хондураса и Перуа, потпредсједницима Бразила, Аргентине, Уругваја и другим званичницима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *