Дачић: Срушите споменик у Прешеву, или ће бити срушен

Премијер Србије Ивица Дачић позвао је поново локалне власти у Прешеву да сами уклоне споменик, подигнут припадницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвјеђе, или ће бити срушен. " Неки кажу да не смијем да срушим споменик који су подигли онима који су убијали полицајце. Или склоните сами или ће вам бити срушен, јер на сваком […]

недеља, децембар 23, 2012 / 11:07

Премијер Србије Ивица Дачић позвао је поново локалне власти у Прешеву да сами уклоне споменик, подигнут припадницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвјеђе, или ће бити срушен.

" Неки кажу да не смијем да срушим споменик који су подигли онима који су убијали полицајце. Или склоните сами или ће вам бити срушен, јер на сваком дјелу територије Србије Влада Србије има извршну власт", поручио је Дачић.

Он је на сједници Главног одбора СПС рекао да Албанци треба да се питају да ли су споменик изградили да би изградили и лоше националне односе.

Дачић је још једном подвукао да лошим међунационалним односима нема мјеста и навео да у Влади Србије има оних који су представници националних мањина, а да су врата владе и даље отворена за Савез војвођанских Мађара.

Крајем новембра у центру Прешева откривен је споменик припадницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвјеђе.

На споменику пише да су га подигли ветерани Ослободилачке војске Прешева, Медвјеђе и Бујановца, а на њему је 27 имена припадника ОВПМБ који су погинули у вријеме оружаних сукоба са југословенским снагама на југу Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Не знам хоће ли то тако лако ићи. Коштуница је својевремено амнестирао припаднике тих формација и формално-правно гледано, они за државу Србију послије овог потеза Коштунице, нису терористи. Онда не видим како ће га законски срушити. Осим ако немају неку цаку око грађевинске дозволе илио сл. Међутим, ако би се примјенио тај критеријум, пола Србије би се порушило.

    Изгубио сам из вида, али ме интересује испунили Вучић обећање да ће уклонити сАћиф-ефендијину спомен плочу у Пазару. Нешто се не сјећам хепиенда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *