Дачић: Србија никада није била ближе чланству у ЕУ

Премијер Србије Ивица Дачих поручио је данас, током посјете Кипру да Србија никада није била ближе чланству у ЕУ и изразио очекивање да ће добити позитивно мишљење и могућност да у марту отпочне преговоре са Унијом. Дачић се захвалио предсједнику Кипра Деметрису Христофијасу на подршци његове земље током предсједавања ЕУ, саопштила је Канцеларија Владе Србије […]

петак, децембар 7, 2012 / 16:52

Премијер Србије Ивица Дачих поручио је данас, током посјете Кипру да Србија никада није била ближе чланству у ЕУ и изразио очекивање да ће добити позитивно мишљење и могућност да у марту отпочне преговоре са Унијом.

Дачић се захвалио предсједнику Кипра Деметрису Христофијасу на подршци његове земље током предсједавања ЕУ, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Након састанка са Христофијасом српски премијер је истакао да традиционално пријатељске односе Србије и Кипра.

„Имамо много заједничких детаља из историје, имамо много примера наших братских односа, али имамо и заједничке проблеме”, рекао је премијер Дачић, говорећи о нарушавању територијалног интегритета.

Он је изразио захвалност Кипру на подршци у рјешевању питања Косова и нагласио да могу да рачунају на пуну подршку Србије око кипарског проблема.0 КОМЕНТАРА

 1. Ивица Дачих???

  Mozda ova typo greska i nije slucajna,mozda je zbilja siptar?
  Ko bi rekao da ce ovaj krmcic podrzavati ideju za pristupanje Srbije fasistoidnim organizacijama??

  Ili….

  More bit da mu je glavudza bila ucijenjena ,pa se uplasio jadac.

  anja banja luka, 07.12.2012. 17:21:24
  Cime smo zasluzili?
  Pa za pocetak se treba sjetiti onog urlanja,paljenja skupstine,zvizdaljkica,preseravanja McDonalds revolucije,protesta studenata koji su bili za skuplje skolovanje….sve u svemu;“Vidje zaba da se konji potkivaju“….

 2. Имамо са Кипром заиста заједничких детаља из историје. А и из банкарства. Прије сам чуо за термин „оф-шор“ него за Кипар.

  Србија је помислила да ће загристи шаргарепу, а заправо је чека још мало батине… А Дачић лаже. Просто речено. Глуми ментора Слобу по Србији да пробуди носталгију за временом какве такве снаге државе на међународном плану, а овамо де факто признаје Тачија за равног себи, а Косово за равноправног партнера Србији.

  Какви административни прелази, кад текст јасно каже IBM – Integrated Border Management. Граница, народе, граница, лаже Дачић.

  А колика год да је та граница, још толика је према ЕУ. Лаже Дачић и то.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *