Дачић: Србија ће поштовати државу БиХ

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да ће Србија поштовати државу Босну и Херцеговину и придржавати се Дејтонског споразума по којем је она јасно дефинисана. „Постоји јасно дефинисана Босна и Херцеговина по Дејтонском споразуму и Србија ће се тога придржавати”, изјавио је Дачић у интервјуу за Федералну телевизију, уочи посјете Сарајеву. Дачић је, такође, додао […]

среда, септембар 12, 2012 / 09:42

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да ће Србија поштовати државу Босну и Херцеговину и придржавати се Дејтонског споразума по којем је она јасно дефинисана.

„Постоји јасно дефинисана Босна и Херцеговина по Дејтонском споразуму и Србија ће се тога придржавати”, изјавио је Дачић у интервјуу за Федералну телевизију, уочи посјете Сарајеву.

Дачић је, такође, додао да држави БиХ „никада не би требало да падне на памет да призна независност Косова и Метохије”.

Упитан да прокоментарише чињеницу да предсједник Републике Српске Милорад Додик специјалне везе тог ентитета и Србије настоји да прикаже у контексту државности тог дијела Босне и Херцеговине, Дачић је истакао да не подржава „коришћење специјалних веза у дневнополитичке сврхе”, пренијела је Анадолија.

Дачић, који је и министар унутрашњих послова, у сриједу и четвртак ће боравити у Сарајеву гдје ће учествовати на међународној безбједносној конференцији, а састаће се и са високим званичницима БиХ.

Премијер Србије ће се сутра састати са предсједавајућим Савјета министара БиХ Вјекославом Бевандом, а потом ће учествовати на трилатералном састанку са министрима унутрашњих послова БиХ Садиком Ахметовићем и Црне Горе Иваном Брајовићем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *