Дачић: Социјалистичка партија је заслужна за стварање Српске

Предсjедник Владе Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је у Бањалуци да је та партија веома заслужна за стварање Републике Српске, али да никада није подржавала ратне злочине, и стварање „велике Србије”, већ само права Срба гдjе год да они живе. Дачић је, на предизборном скупу Социјалистичке партије Републике Српске, који се […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 10:16

Предсjедник Владе Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је у Бањалуци да је та партија веома заслужна за стварање Републике Српске, али да никада није подржавала ратне злочине, и стварање „велике Србије”, већ само права Срба гдjе год да они живе.

Дачић је, на предизборном скупу Социјалистичке партије Републике Српске, који се одржава у оквиру кампање за локалне изборе заказане за 7. октобар, рекао да није задовољан начином на који власти РС узимају о обзир ту чињеницу.

„Присуствовао сам различитим скуповима када су појединим људима који су водили Србију послије 5. октобра 2000. додјељиване плакете, а оне који су створили РС срамота вас је да поменете”, рекао је Дачић, кога су присталице Социјалистичке партије РС поздравили бурним аплаузом и скандирњем Србији.

СПС и Влада Србије и данас воде политику мира и помирења, а не политику противљења међународној заједници, казао је Дачић и додао да се он кандидовао како би спроводио јасну, чврсту и одлучну политику, која подразумијева и способност да се процијени када се међународној заједници може рећи не, а када да.

„Учинићу све да Срби живе у миру, гдје год да живе. Ако треба, преговараћемо милион пута, али мора да се зна испод чега не можемо да идемо, само тако ће нас поштовати у међународној заједници”, рекао је Дачић.

Говорећи о свом односу према РС, Дачић је истакао да је он једини политичар из Србије који не тражи ничију помоћ и политичку подршку из Бањалуке, већ само жели да помогне грађанима РС и заједничком опстанку српског народа.

„Борите се за опстанак РС, у томе ћете имати подршку и Србије и СПС-а, борите се за социјалну правду јер у суштини нашег народа је идеја једнакости равноправоности и социјалне правде. Ви сте се овде углавном бавили националним питањем, а за то вријеме су фабрике опљачкане, радници остали без посла, настао је узак круг богатих, а широк круг сиромашних”, казао је Дачић.

Осврћући се на недавна хапшења функционера Социјалистичке партије РС, Дачић је рекао да су и они који су годинама настојали да униште СПС сада политички пропали, јер је политичка идеја социјалиста јача од свих других.

Дачића су функционери „сестринске” Социјалистичке партије РС представили и као министра унутрашњих послова, поручујући да је он живи доказ да социјалисти умију и да хапсе, а не само да буду хапшени.

На крају, Дачић је поручио, да његова сарадња с представницима власти РС „неће бити грљење, љубљење и истицање српства”, већ истинска сарадња за добробит грађана Србије и РС.

Дачић је издвојио примјер школе у РС која носи назив „Србија”, и констатовао да би Турска, уколико би јој се понудило да се отвори школа која би носила име те државе, одмах дала десет милиона евра за ту намјену.

„Оставите се грљења и истицања ко је већи Србин, него покажите да ли знате да радите свој посао”, поручио је Дачић политичарима у Бањалуци и Београду.

Дачић је боравио у првој званичној посјети Бањалуци у својству предсједника Владе Србије, а о предстојећој заједничкој сједници двију влада разговарао је с премијером РС Александром Џомбићем.0 КОМЕНТАРА

 1. И овде, „слика говори више него хиљаду речи“…

  А да ова хапшења и све ово, није заједничко фингирање, да се изиритира јавност, да се појача СП, а после ће опет заједно…незнам, мслм,можда…

  „Присуствовао сам различитим скуповима када су појединим људима који су водили Србију послије 5. октобра 2000. додјељиване плакете, а оне који су створили РС срамота вас је да поменете”, рекао је Дачић…

  Да би некога за нешто била срамота потребно је прво имати „образ“. А образ ђон.
  Да им неко ускрати све „бенефите и проценте“, конфискује опљачкану имовину, које уживају од Српске, улогу највећих „чувара и новопечених патриота“ би веома брзо заменили улогом највећих критичара и пљувача по истој.

 2. Комуњаре харају српским земљама.
  Комуњаре су и даље на власти и то у виду неокомуниста обучених у дресове свих партија тренутно актуелних на политичкој сцени, једнако у Р. Српској као и у Србији.

  Ево како је то изгледало на самом почетку, када су комунисти злоупотребили зло у ком се задесио народ (II Св. Рат) и почели са најпрљавијом пропагандом и обманом до тад не запамћеном у Свијету а са циљем да се народ превари како би налогодавци – Жидови организовани у Коминтерни, могли започети са свеопштом пљачком српског народа и материјалних добара који му припадају (имовине, природних ресурса, културног наслеђа).

  Прилажем излагање Мојсије Моше Пијаде на првом засједању АВНОЈ-а 1942.
  Лат. верзија (препис из оригиналног документа):
  >>>
  Izlaganje Moše (Мојсија) Pijade na Prvom zasedanju AVNOJ-a 1942.godine.
  „Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.
  Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.
  Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…“
  >>>

 3. Овај манијак Монархиста је некада био члан СНСа. Одмах по учлањењу смо утврдили његову дијагнозу па смо га најурили из странке.

 4. „..а оне који су створили РС срамота вас је да поменете”, рекао је Дачић…

  А кога би то ти поменуо дачићу? Оне твоје што су нам уводили санкције на Дрини како би нас присилили на Венс-Овенов план, који нигдје не помиње Републику Српску?? Или оне који су све то истрпили и изгурали ствар како треба до краја до Дејтона, али они нису били чланови ваше сепсе, већ националистичке СДС странке!

 5. rammstein, 17.09.2012. 16:19:39

  Таман то хтједох да напишем!

  Да се Дачић и да су се дачићи питали… Српске не би било. Треба реаговати на овакве провокације. Чуј, створила нас Социјалистичка партија. Под хитно да се огласе нпр. посланици првог сазива Скупштине да посвједоче како их је Слободан тјерао да прихвате план, којим тоном и каквим пријетњама. Затварање граница да не спомињемо. x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *