Дачић: Резолуцију о КиМ заједно праве предсједник и влада

Премијер Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће приједлог резолуције о Косову и Метохији заједно припремити кабинет предсједника Србије и Влада Србије, а да ће се посланици о њој изјаснити већ у првим недељама наредне године. Дачић је у Скупштини Србије, одговарајући на питања опозиције, рекао да ће на резолуцији радити заједно предсједник и […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 18:21

Премијер Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће приједлог резолуције о Косову и Метохији заједно припремити кабинет предсједника Србије и Влада Србије, а да ће се посланици о њој изјаснити већ у првим недељама наредне године.

Дачић је у Скупштини Србије, одговарајући на питања опозиције, рекао да ће на резолуцији радити заједно предсједник и влада, али да ће је формално предложити влада.

„Биће важно наћи баланс између одлука које треба да доносимо и последица које те одлуке могу да произведу… Нико данас на теми Косова не може да добије поене, јер је ситуације лоша, а ми се налазимо на изгубљеном терену”, поручио је премијер.

Он је подсјетио да је у марту „следеће пролазно вријеме” за Србију на путу европских интеграција.

„Не бих волео да се враћамо на тему Косово или Европа и не бих волео да то буде главна тема наше расправе и зато морамо да наравимо балансирану политику која ће се трудити да нас не поставља пред ту дилему”, казао је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *