Дачић: Нема амбасадора, већ официра за везу

Премијер Ивица Дацић изјавио је да у разговору са Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон нису договорени никакви амбасадори Србије и Косова, већ официри за везу који ће бити при мисијама ЕУ у Београду и Приштини. Дачић је гостујући на Радио-телевизији Србије рекао да официри за везу неће имати статус дипломате и додао […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 08:09

Премијер Ивица Дацић изјавио је да у разговору са Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон нису договорени никакви амбасадори Србије и Косова, већ официри за везу који ће бити при мисијама ЕУ у Београду и Приштини.

Дачић је гостујући на Радио-телевизији Србије рекао да официри за везу неће имати статус дипломате и додао да ће они бити ту само за „изјаве за унутрашњу употребу”.

„Немогуће је другачије да се тумачи официр за везу. Именован је по један официр за везу при Мисијама ЕУ у Београду и Приштини и он не може да буде амбасадор при мисији ЕУ. Овде није директна комуникација између Београда и Приштине”, рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, канцеларија официра за везу ће бити у згради Мисије ЕУ у Београду и Приштини и она ће радити на реализацији онога што буде „договорено и реаговати на нека отворена питања која треба да решава”.0 КОМЕНТАРА

  1. Није шија него врат, од блата су у Србији правили и Слобу, и Ђинђића, а Бога ми, правиће и Тадића, гроби ће признати Косово, и тако својом лопатом потабати судбину Србије и њеног присуства на КиМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *