Дачић: Нећу да дижем прашину, све је нормално

Одговарајући на питање новинара како реагује на оптужбе премијера Александра Вучића да сjеди мало у опозицији а мало у власти, Дачић је рекао да не жели да „око тога сада диже превелику медијску прашину зато што је то сасвим нормално“, преноси Танјуг.  Према писању Блица, Вучић је такав став изнио на сједници Владе у сриједу […]

петак, јун 27, 2014 / 22:53

Одговарајући на питање новинара како реагује на оптужбе премијера Александра Вучића да сjеди мало у опозицији а мало у власти, Дачић је рекао да не жели да „око тога сада диже превелику медијску прашину зато што је то сасвим нормално“, преноси Танјуг.

 Према писању Блица, Вучић је такав став изнио на сједници Владе у сриједу послије критика функционера СПС-а Бранка Ружића на рачун Владе и Вучића поводом смјена начелника у полицији, али, како је навео лист, и "због сукоба премијера са појединим страним амбасадорима".

"Сасвим је нормално да СПС и СНС нису иста партија. Сасвим је нормално да свака од ове две партије има свој идентитет и да свако од нас има свој поглед на одређене проблеме", рекао је Дачић, послије потписивања Споразума о сарадњи Србије и Свете столице у области високог образовања у Палати "Србија".

Дачић је истакао да су односи СПС-а и СНС-а коректни и да потпуно разумије такву реакцију зато што је, како је рекао, и сам тако реаговао када је био премијер и када су неке критике долазиле из редова владајуће коалиције.

"С друге стране, није нормално и није могуће да странка која је у власти води антивладину политику", указао је и додао да нико из званичних структура СПС-а никада није изражавао било какву сумњу у такву једногласну одлуку СПС-а, напротив.

Навео је да ће ових дана заказати конгрес СПС-а који ће бити одржан до краја године.

"То је редован конгрес СПС-а и на њему треба да се разговара и да се дефинишу сва ова питања. То је питање будућности наше партије и тражења идентитета у времену када су све друге политичке партије сем СНС-а нестале са политичке сцене", напоменуо је Дачић.

Михајловићева очигледно није информисана о МУП-у

На питање како коментарише критику министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић да је МУП трпио док је он био на његовом челу и истовремено премијер, Дачић је одговорио да њена изјава није коректна ни тачна, те да не жели да расправља о појединачним изјавама.

"Госпођа Михајловић очигледно није информисана о дешавањима у МУП-у и нека пита свог председника странке. Ја сам се од почетка залагао за реформе у МУП-у и сви у овој земљи знају да сам од почетка тражио да се ти људи у полицији промене", истакао је Дачић.

"Она (Михајловић) треба да се определи – или смо заједно у Влади или нисмо", рекао је и додао да није у реду да се преко њега неко сада враћа на политичку сцену, по темама које нису више актуелне.

"Ја нисам управљао полицијом јер ми нису дали, а нисам могао да променим те људе у полицији зато што је о томе морала да одлучи Влада у којој није за то постојала политичка воља", навео је Дачић.

Дачић је, обраћајући се новинарима, рекао да немају право да га то питају јер су били за очување тог полицијског врха када је он хтио да га смјени.

"Кад сам хтео да сменим полицијски врх настала је афера "Банана". Ко је вама давао све те текстове? Смешно је на мене пребацивати одговорност", нагласио је Дачић.

Како је додао, погријешио је само што је уопште пристајао на тако нешто. "Пристајао сам због политичке жеље да опстане тадашња коалиција са ДС-ом у смислу да Влада може да функционише", објаснио је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *