Дачић: Косово се не добија ако се каже НЕ ЕУ

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да Србија неће добити Косово ако каже да неће у ЕУ. "Свако би на питање `Косово или ЕУ` одговорио `Косово`, и ја бих то одговорио, али нећемо добити Косово ако кажемо да нећемо ЕУ", рекао је Дачић. Истичући да никада није говорио да Србија не може без ЕУ, Дачић […]

недеља, децембар 23, 2012 / 21:53

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да Србија неће добити Косово ако каже да неће у ЕУ.

"Свако би на питање `Косово или ЕУ` одговорио `Косово`, и ја бих то одговорио, али нећемо добити Косово ако кажемо да нећемо ЕУ", рекао је Дачић.

Истичући да никада није говорио да Србија не може без ЕУ, Дачић је рекао да Србија може да одлучи да не уђе у ЕУ, али онда мора да буде свјесна посљедица те одлуке.

"Ми смо скоро у `изгубљеној ситуацији` јер је власт од 1999. године радила на изградњи субјективитета Косова", рекао је Дачић гостујући на ТВ Прва.

Он је нагласио да резултат не може да се постигне без разговора. "Сада желим да створимо што више пријатеља у свету, да Србија буде јака, али да би била јака, она мора да помогне нашим пријатељима да је подрже", нагласио је Дачић.

Демантујући наводе неких медија да у државном врху постоје несугласице у вези са платформом за Косово, Дачић је рекао да можда постоје различита мишљења на који начин даље водити политику.

Он је рекао да је предлагао разговор о статусним питањима у вези са Косовом, чак и одржавање међународне конференције.

Одговарајући на питање да ли предлаже нови Дејтон, Дачић је рекао да су "за онај Дејтон савезници биле Сједињене Државе, а да би сада требало много времена да се пронађу такви савезници".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *