Дачић: Јесам рекао да знам да ћу бити мандатар

Предсједник Србије Томислав Николић дао је данас мандат за састав владе лидеру социјалиста Ивици Дачићу. Николић је на конференцији за новинаре рекао да ће владу формирати коалиција око СПС-а, напредњаци, УРС и још неке партије. Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је лидер социјалиста Ивица Дачић затражио мандат за формирање владе Србије, и […]

четвртак, јун 28, 2012 / 11:53

Предсједник Србије Томислав Николић дао је данас мандат за састав владе лидеру социјалиста Ивици Дачићу. Николић је на конференцији за новинаре рекао да ће владу формирати коалиција око СПС-а, напредњаци, УРС и још неке партије.

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да је лидер социјалиста Ивица Дачић затражио мандат за формирање владе Србије, и да ће парламентарну већину чинити коалиција СПС-ПУПС-ЈС, СНС и УРС.

Дачић:"Од ДС никада нисам тражио да будем премијер, на изборима сам гласао за Тадића"

Николић је на конференцији за новинаре послије сусрета са Дачићем рекао да га је коалиција СПС-ПУПс-ЈС убиједила да има парламентарну већину. „У тој већини биће СНС и УРС и вјероватно неки други представници грађана у Скупшини Србије који чекају да најприје ова коалиција обезбиједи довољну већину”, рекао је НИколић.

Николић је навео да нова влада треба да буде мала и ефикасна и да одлуке доноси договором. „Данас је Видовдан, један од највећих празника у Србији и данас Србија добија промјене”, поручио је Николић и подсјетио да су грађани 6. маја на изборима рекли да желе промјене, да желе да раде и да желе живот достојан човјека.

Он је оцијенио да новој влади неће бити лако јер ће бити суочена са бројним проблемима, почев од Косова и Метохије које је досад рјешавано тако да се избјегавала одговорност. „Ми желимо да преузмемо одговорност”, рекао је Николић и додао да Србија има пријатеље и на западу, и на истоку, сјеверу и југу, као и да су јој сви сусједи једнако важни.

Предсједник Србије је истакао да пут Србије ка ЕУ остаје на стабилном курсу и поновио да је у разговорима са предстаницима ЕУ рекао да ће свака влада која буде формирана остати истрајна на уласку Србије у ЕУ.

Николић је напоменуо да је пред новом владом борба против корупције и криминала, јачање економије, изградња инфраструктуре, преиспитивање приватизација, реофрма правосуђа и медија, али и да ће један од најважнијих задатака бити да врати „српску памет” која је претходних година отишла из државе.

"Ми морамо да вратимо нашу памет, да их мотивишемо да раде и зараде”, рекао је предсједник Србије и додао да треба урадити квалитетне пројекте да би инвеститори улагали у земљу.

Николић је цитирао некадашње предсједника САД Џона Кенедија који је рекао не питајте шта држава може да уради за вас, него шта ви можете да урадите за њу, наводећи да је сада дошло вријеме да свако уради оно што је до њега да Србија буде боље мјесто за живот.

На питање да ли ће Дачић и на који начин наставити преговоре и да ли ће у њима представљати и УРС, Николић је рекао да не зна како теку преговори. „У њима нисам учествовао и нећу да учествујем али претпостављам да ће свако да заступа ставове своје политичке странке и да ће формирати заједнички програм”, рекао је он.

Николић је на крају рекао да се нада да ће се грађани Србије обрадовати овој видовданској вијести.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисам сигуран да неће доћи до неког новог преокрета, али сам сигуран да ће УРС бити у новој Влади Србије, јер то је агенда. Њихови лидери су тако лијепо одрадили посао, да ће добити поново шансу да уништавају Србију кроз уништење и преостале 4 српске банке, додатно задуживање и увођење у дужничко ропство. НИје случајно да су изнад цензуса, мада су нејасни мотиви њихових гласача.

 2. Е фино, сад су и они добили прилику да пет година убирају љетину и да скрасе своје дебеле госпође на узвишеном Дедињу.

  Само да у свему томе не продају Републику Српску и биће све сјајно. А судећи по њиховој политичкој прошлости, може се рећи да су чисти Макијавелисти, продали би они све и прегазили би преко свега само да је њима добро, да су здраво и да им нека ствар стоји право а све остало је мање важно.

  Дачић брани интересе РС-а а коалиција у којој је био признала геноцид. ццццц
  Николић се скумио са Шешељом, па се заклињали и богорадили кад ево сад.

  Како се само нађоше, пих.

 3. Заједничка идеологија им је корупција! крвави дачић чије резултате владања тек треба да видимо. Ово ће бити доказ да и од горег увијек може горе!

 4. Jedini lik, kog nikako ne mogu „progutati“, odvratniji mi je i od samog Borisa Tadića jest Ivo Dačić. Zar je Srbija spala na Miloševićevog potrčka? Užas! Ova buduća vlast u Srbiji biće NAJGORA moguća.

  SNS to je srbijanski SNSD, živi bili pa vidjeli!

 5. Promjene su neophodne sa obe strane Drine.
  Nadam se da ce sada shvatanje da „ovako vise ne moze“ preovladati i kod nas i da cemo se objediniti oko slogana:

  „Ne znam da li ce biti bolje ako bude drugacije, ali da bi bilo bolje mora biti drugacije“

 6. ПОГЛЕДАЈТЕ МОЈ КОМЕНТАР drazen78bl, 28.06.2012. 11:36:27, ПА ПРОЧИТАЈТЕ ОВО:

  http://www.vestinet.rs/u-fokusu/sns-dao-urs-u-sve-ekonomske-resore-a-u-kampanji-ih-oznacili-kao-grobare-srpske-ekonomije

  На овим просторима је политичка сцена гора од било каквог перверзног ријалитија или тв сапунице, све са инцестом и некрофилијом.x-(x-(x-(

 7. Свима је јасно да на овим просторима „државе“ не одлучују саме већ да то раде други умјесто њих. То се односи и на формирање власти и на све сфере живота. Да ли је неко размишљао о потпуно идентичним дешавањима око шума у Хрватској (Хрватске шуме) и Шума Српске. Потпуно иста прича. Жељезнице такође. Све остало, такође. Г. Малагурски је све лијепо рекао, данас гледамо завршну фазу.

  Г. Тадић је урадио све што се од њега тражило и није да не би наставио са тим, али су они који о нама одлучују схватили да у том правцу много више могу да допринесу они који тек треба да се доказују. Због тога су саставили овакву власт, Динкић се већ показао као добар избор па није штетно да настави са уништавањем српске „привреде“. Треба распродати ЕПС, још ово банака што има, Комерцијална је већ на добошу.

  Динкић је лијепо одрадио кампању. Таман када помислиш да неће прећи цензус, они се ипак некако изборе. Као социјалисти код нас. Сниме пар спотова, обећају Правду за све… Тамо равномјеран регионални развој и децентрализацију (УРС је готово па патентирао ту идеју). Затим, највише гласова у Крагујевцу гдје врше власт на локалу, а гдје су гласове добили присвајајући „заслуге“ у аутомобилској индустрији. Наравно, нису само народу рекли пуну истину о
  томе.

  Ипак, много тога може да се уради, па и у ситуацији када имамо „наредбодавца“. Не треба да се обесхрабримо!
  😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *