Дачић: Доста је грљења и љубљења, ваља мало радити

Премијер Србије Ивица Дачић поновио је данас у Бањалуци да специјални и паралелни односи између Србије и Републике Српске (РС) треба да имају конкретне резултате и да грађани треба да осјете напредак и бољитак од тих специјалних веза. "То значи да имамо низ конкретних пројеката. Мислим да имамо много могућности за заједничке пројекте и заједничке […]

недеља, септембар 16, 2012 / 19:09

Премијер Србије Ивица Дачић поновио је данас у Бањалуци да специјални и паралелни односи између Србије и Републике Српске (РС) треба да имају конкретне резултате и да грађани треба да осјете напредак и бољитак од тих специјалних веза.

"То значи да имамо низ конкретних пројеката. Мислим да имамо много могућности за заједничке пројекте и заједничке инвестиције, од којих су неки од ширег регионалног карактера, било да је реч о инфраструктури, о изградњи путева и пруга, енергетици и осталим гранама где РС и Србија имају компаративне предности у односу на друге", рекао је Дачић.

Он је новинарима послије састанка са премијером РС Александром Џомбићем казао и да је њихов данашњи сусрет припремни састанак за заједничку сједницу влада Србије и РС, која би требало да се одржи почетком октобра у Бањалуци.

Прије заједничке сједнице двије владе очекује се састанак Савјета за сарадњу РС и Србије, рекао је Дачић.

Он је оцијенио да су се званичници Србије и РС у прошлости приликом састанака који су се односили на спровођење специјалних и паралелних веза "грлили, љубили и вољели, а понајмање радили".

"Мислим да та пракса није добра. Ми смо склони да држимо састанке и да искажемо наше чврсте и непоколебљиве везе и да се закунемо у нашу љубав и пријатељство, а да после тога нико чак и не запише оно око чега смо се договорили", појаснио је Дачић.

Према његовим ријечима, у протекле четири године учествовао је на састанцима званичника Србије и РС на којима се увијек расправљало о истим питањима, што значи да "она нису била решавана".

"Немам намјеру да губим вријеме понављајући неке теме од састанка до састанка. Осим тога што је неспорно да ми заиста гајимо специјалне односе и специјалне везе и да је наше пријатељство велико, треба нешто и да урадимо", нагласио је премијер Србије.

Предсједник Владе РС Александар Џомбић рекао је да је данашњи састанак наставак његовања добре сарадње РС и Србије, посебно у економској сфери, додајући да је разговарано о конкретним пројектима који би требало да се реализију у наредном периоду.

Он је додао да је Дачића обавијестио о томе да су РС и БиХ у цјелини испунили услове за потписивање новог стенд-бај аранжмана са Међународним монетарним фондом, који би требало да буде закључен крајем септембра.

Састанку Дачића и Џомбића присуствовао је и министар унутрашњих послова РС, Станислав Чађо.

Дачић: Било би лоше да су хапшења у СП РС политичка

Премијер Србије и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас у Бањалуци да би било веома лоше да су хапшења кадрова Социјалистичке партије Републике Српске (СП РС) извршена по политичкој линији, али да свако ко је вршио кривична дјела треба да одговара без обзира на страначку припадност.

"Мислим да томе треба приступити професионално и одговорно и добро анализирати да ли постоје докази или не", казао је Дачић новинарима послије састанка са премијером РС Александром Џомбићем.

У посљедњих мјесец дана у РС су због примања мита ухапшена тројица високих функционера СП РС, а предсједник ове странке Петар Ђокић изразио је сумњу да су хапшења срачуната како би се онемогућила побједа појединих кандидата СП РС-а на предстојећим локалним изборима.

Дачић је рекао да не вјерује да ова хапшења могу да умање било чији резултат, наводећи да "резултат не зависи од хапшења".

Лидер СПС-а ће вечерас у Бањалуци присуствовати централном предизборном скупу СП РС-а.0 КОМЕНТАРА

 1. „Дачић: Доста је грљења и љубљења, ваља мало радити“

  U prevodu dosta je i onih koji su se grlili i ljubili.

  Putuj Milorade zajedno sa bratom Borisom iz Beograda više nema bezrezervnog čuvanja guzice.

 2. oooooo,pa nisu se ljubili samo Milorad i Boris vec i Jeremic i Cvijanovicka. Sjecam se jednog kadra u dnevniku kako je strcala niz stepenice palate i cokila ga, pa onda mu skocila u zagrljaj.Kakav neukus. Ako je i od prnjavorske snase mnogo je.

 3. Prethodni komentatori, nemojte mi sikirati MR big era.On je dezurni pa mora da smislja koji nik da izvuce (kojisere, mario, pecija) i sta da odgovori na vase komentare bez argumenata. Sve strani placenici, moj MR big ere,

 4. Jeste i primjetili fircijevu sapu ? I pogled kojim pita: vidite li svi dobro dokle sam dogurao od prve brazde?
  Napadnoprimitivan, ulagivackokocijaske fore prije svega da se pacovski kanali ne otvaraju.
  Ali, „idiot i politicki pobacaj“ odbacuje pacovske sape sa sebe .

 5. „Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras u Banjaluci da su se narodi u regionu pomirili između sebe, ali da političari ne žele pomirenje, jer na taj način ostaju na svojim funkcijama“
  http://www.pressonline.rs/kategorija/read/narodi-se-pomirili-politicari-ne

  O ČIJIM LI FUNKCIJAMA DAČIĆ GOVORI O KOJIM LI POLITIČARIMA ??
  Jao Mile propao si ko mudo kroz pidžamu 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *