Дачић: Додикова иницијатива непотребна

Премијер Србије Ивица Дачић одбацио је данас као непотребну иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика о дефинисање српског националног интереса. "Чему служи државно руководоство него да штити српски државни и национални интерес. Ваљда је обавеза свих на државним функцијама да штите државни и национални интерес и што се мене тиче та иницијатива није била потребна", […]

субота, август 18, 2012 / 10:05

Премијер Србије Ивица Дачић одбацио је данас као непотребну иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика о дефинисање српског националног интереса.

"Чему служи државно руководоство него да штити српски државни и национални интерес. Ваљда је обавеза свих на државним функцијама да штите државни и национални интерес и што се мене тиче та иницијатива није била потребна", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Дачић је навео да о Додиковој иницијативи није информисан и подсјетио да је предсједник Републике Српске о томе разговарао са предсједником Србије Томиславом Николићем током њиховог недавног сусрета у Београду.

Премијер Србије је рекао да очекује даље зближавање Србије и Републике Српске у складу са Споразумом о специјалним везама.

"Србија поштује Дејтонски споразум и устројство БиХ и никаквих промјена тог споразума не смије бити без сагласности три народа и оба ентитета, а то значи и да би Србија требало да развија што ближе односе са Републиком Српском у сваком смислу", рекао је Дачић.

Додик је јуче рекао да се залаже за што хитније дефинисање јасних политичких циљева српског народа у цјелини, наглашавајући да је о томе разговарао и са предсједником Србије Томиславом Николићем.

"Ми смо се договорили да иза 20. септембра у Бањалуци одржимо Савјет за спровођење Споразума о специјалним везама, на чијем ће дневном реду бити и ова тема", рекао је јуче Додик.

Како је навео, тада би требало да се размотри могућност заједничког дјеловања у вези са питањима Дејтонског споразума, Косова и Метохије, Српске православне цркве, језика и осталих питања битних за српске националне интересе.0 КОМЕНТАРА

  1. Талас промена у региону, у Хрватској, у Србији нарочито, плус разбијање високопозиционираних криминалаца у власти, мора запљуснути и Републику Српску, јер је све уско повезано. До сада су углавном на том фону функционисале специјалне и паралелне везе.

    Милорад се „јадан“покушава понашати као да се то њега не тиче, као да је он потпуно чист и недодирљив.
    Овај народ ће се тек црвенити када схвати коме је све давао френетичну подршку…:-o

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *