Да одбројавамо: Општи колективни уговор до краја маја

Министар рада и борачко-инвалидска заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас да вјерује да ће нови општи колективни уговор о раду бити донесен до 30. маја, до када је на снази одлука Владе о продужењу важења старог и нагласио да нико нема право да се игра са судбинама људи.  "Права радника нису угрожена и […]

недеља, мај 1, 2016 / 17:59

Министар рада и борачко-инвалидска заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас да вјерује да ће нови општи колективни уговор о раду бити донесен до 30. маја, до када је на снази одлука Владе о продужењу важења старог и нагласио да нико нема право да се игра са судбинама људи.

 "Права радника нису угрожена и мислим да ћемо у наредних мјесец дана све то урадити и уредити. То су егзистенцијалне потребе, судбине људи и њихових породица", рекао је Савановић новинарима у Градишци.

Одговарајући на питање новинара до када ће трајати забрана Владе за исплате из буџета Савановић је напоменуо да је то погрешно протумачено и да је ријеч о грантовима, који се исплаћују на име помоћи.

"У једном моменту се протумачило да су обустављене све исплате, али нису. Ријеч је о грантовима који се исплаћују на име помоћи, и то ће кратко трајати. Чим се ситуација у буџету побољша, за шта већ има најава, све ће бити нормлано, као и до сада", прецизирао је Савановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *