Да не помажу само Руси: ЕУ активирала механизам на захтјев Србије

ЕУ је активирала Механизам за цивилну заштиту на захтјев Србије и БиХ због великих поплава које су захватиле огромна подручја у обје земље и упутиће им техничку и стручну помоћ, саопштила је данас Европска комисија. У саопштењу се наводи да су Словенија, Луксембург и Аустрија понудили БиХ хеликоптере и моторизоване чамце за акције евакуације и […]

петак, мај 16, 2014 / 15:19

ЕУ је активирала Механизам за цивилну заштиту на захтјев Србије и БиХ због великих поплава које су захватиле огромна подручја у обје земље и упутиће им техничку и стручну помоћ, саопштила је данас Европска комисија.

У саопштењу се наводи да су Словенија, Луксембург и Аустрија понудили БиХ хеликоптере и моторизоване чамце за акције евакуације и транспорта.

Србији су хитно потребне водене пумпе великог капацитета и експертски тимови и та помоћ ће бити послата у поплављена подручја што је прије могуће, пише у саопштењу.

У тексту се наводи да су Њемачка, Бугарска, Аустрија и Словенија понудиле помоћ у року од неколико часова након што је Србија затражила помоћ.

"Захвална сам Њемачкој, Бугарској, Аустрији, Словенији и Луксембургу на овој брзој демонстрацији солидарности. Још једном смо показали да земље које су сусједи Уније могу да рачунају на нас у тешким тренуцима", рекла је Кристалина Георгијева, комесар ЕУ за унутрашњи сарадњу.

У саопштењу се додаје да је Координаицони центар ЕУ у блиском контакту са погођеним земљама и чланицама Уније да би се утврдила могућност за слање помоћи у будућности.0 КОМЕНТАРА

  1. У неодосманлијским „медијама“ и даље с мрсомуди како у јевроунији још нису обавештени о полави у Србији и да ће реаговати кад добију захтев за помоћ?! Оно, поштено говорећи, са овим неодосманлијама све је могуће, па и то да ништа у вези са потопом библијских размера нису предвидели, да нису на време реаговали и да још ништа конкретно не чине, па да нису ни затражили помоћ од сваког добронамерног.

    Из јевроуније помоћ неће стићи, отуда стиже све друго што је супротно појму помоћ. Осим тога, у ову ујдурму потпопа после трогодишње суше умешана је и јевроунија. То је опробани модел империје зла „топло – хладно“ за оне којих нема на геополитичкој карти света и који су отписани.

    Истовремено, преко РТС се објављује да помоћ стиже из ЕУ (прво!) и из Русије, а у вестима се и даље мрсомуди како руску сепаратисти нападају украјинску војску…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *