Да ли Вучић сам себи копа политички гроб?

Да ли је Вучић, као нуспроизвод, направио сам себи своје напредњаке, онако како је то својевремено направио Тадић? Или шта се дешава кад уништаваш противника, а онда створиш нешто горе? Некада давно, постојао је снажан Српски покрет обнове са Вуком Драшковићем на челу, и гомилом прочетнички настројених гласача. Када није хтио приступити Демократској опозицији Србије […]

уторак, мај 10, 2016 / 05:14

Да ли је Вучић, као нуспроизвод, направио сам себи своје напредњаке, онако како је то својевремено направио Тадић? Или шта се дешава кад уништаваш противника, а онда створиш нешто горе?

Некада давно, постојао је снажан Српски покрет обнове са Вуком Драшковићем на челу, и гомилом прочетнички настројених гласача. Када није хтио приступити Демократској опозицији Србије 2000. године, СПО је сатанизован управо од стране некадашњих савезника демократа.

Послије 2000. године СПО је копнио, а његови гласачи, као и велики дио СПС-ових, одлио се ка Радикалима. СРС тек тада, под кормилом Николића и Вучића, постају странка која осваја велики број гласова, а до тада су тек сигурно прелазили цензус.

Да би уклонио радикалску пријетњу, Борис Тадић организује њихово цијепање, и помаже стварање СНС. Истоврмено, сатанизује ДСС Војислава Коштунице. Велики дио радикалских и коштуничиних бирача у СНС виде нову шансу, и тако настаје партија која осваја власт и шаље Бориса Тадића на сметљиште историје. А и и ДС.

Касно је сада жалити се на грозне напредњаке, које су сами створили…

Остаје огромна дилема. Да ли је Вучић створио новог изборног монструма, који ће временом спојити и богомољачке Двери, и безидеолошког Радуловића, и другосрбијаштину ДС и ЛДП, и аутономаша Чанка?

Грозно звучи за Србију, али вјероватно грозније за Вучића.
 0 КОМЕНТАРА

  1. EX,
    Radulović ti je novi ekonomski ubica, Dinkić, Đelić, Labus, Vlahović. Taj neoliberal će da potpuno dokrajči privredu, rasproda sve što se može raspodati, on je najgori od svih. Ološ izdajnički poslat sa Zapada gde je radio da rasproda privredu i prirode resurse.
    Smrt privatnicima,
    preduzeća radnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *