Цвијановићева: Српска за диференцирану стопу ПДВ

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Влада Српске опредјељена за увођење диференциране стопе ПДВ-а, али да је за доношење новог закона о ПДВ-у потребан консензус различитих субјеката у оквиру БиХ до чега се тешко долази. „Одавно смо говорили о томе да ПДВ треба да има диференцирану стопу, али да би се […]

недеља, март 16, 2014 / 23:48

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Влада Српске опредјељена за увођење диференциране стопе ПДВ-а, али да је за доношење новог закона о ПДВ-у потребан консензус различитих субјеката у оквиру БиХ до чега се тешко долази.

„Одавно смо говорили о томе да ПДВ треба да има диференцирану стопу, али да би се донио нови закон о ПДВ-у и да би се извршиле било какве измјене то захтијева консензус различитих страна и субјеката у оквиру БиХ“, рекла је Цвијановићева новинарима у Зворнику.

Она је истакла да се тешко долази до консензуса и заједничких рјешења на нивоу БиХ.

Цвијановићева каже да је опредјељење Владе Српске да стопа буде диференцирана, односно бар смањен износ за одређену врсту робе.

„То је опредјељење Владе, не само због једне или двије врсте робе, него постоје различите потребе, гдје би требало да се интервенише и да имамо диференцирану стопу, односно бар смањени износ за поједину робу“, нагласила је Цвијановићева.

Она је подсјетила да ПДВ у БиХ није повећаван у кризним годинама.

„Ако је за утјеху, онда треба знати да је БиХ једини простор у региону, гдје у годинама кризе није дошло до повећања стопе ПДВ-а“, каже Цвијановићева.  0 КОМЕНТАРА

  1. SNSD je uvijek bio protiv diferencirane stope PDV.Glasači ove stranke su nekoliko puta blokirali donošenje zakona o diferenciranoj stopi PDV.Sada pričate drugačiju priču,kao da ne znamo šta je juče bilo.

  2. Prvo PDP da je za diferenciranu stopu PDV, trebao je glasati kad su zakon kreirali i kad je usvajan i kad su bili vecina.

    Drugo, koliko je meni poznato, SNSD nikad nije bio protiv uvidjenja diferencirane stope PDV, samo sto za to treba saglasnost Uprave za indirektne poreze i vecina na nivou BiH.

  3. СНСД се константно противио диферецираној стопи ПДВ, ово сада је њихов чист предизборни маркетиншки трик.

  4. Da je u pitanju trik jasno je iz toga da prijedloga stopa nema, ali iza zareza, ima obavezno „ali“ koje kaže da od toga nema ništa. Konsenzus za Šarovića, konsenzus za Radončića DA, konsenzus za PDV jasno NE.B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *