Цвијановићева: Они протест, ми митинг, до даљњег

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће владајућа коалиција, уколико опозиција има намјеру да организује нове протесте, сваки пут организовати митинг подршке институцијама Републике Српске.

уторак, мај 17, 2016 / 11:35

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће владајућа коалиција, уколико опозиција има намјеру да организује нове протесте, сваки пут организовати митинг подршке институцијама Републике Српске.

"Уколико је опозиција наумила да исцрпљује народ протестима, онда ћемо и ми сваки пут организовати наш митинг подршке Републици Српској и њеним институцијама", рекла је Цвијановићева и навела да сви скупови морају бити организовани у складу са законом.

Она је додала да током протеста не смију бити запостављени они који желе да прошетају Бањалуком или имају друге послове, у чему не смију бити спријечени.

Цвијановићева је одговарајући на питања посланика рекла да су посљедња два скупа у Бањалуци, иако су била оцјењивана као безбједносно ризична, протекла без проблема, што је показало зрелост институција и грађана Републике Српске.

Она је додала да је чула ставове многих грађана који су били шокирани полемиком опозиционара са представницима Српске правослвне цркве, наводећи да ни они који гласају за СДС не могу да буду сагласни са ставовима руководства ове странке које каже да би Његова светост патријарх српски Иринеј требало да формира странку, ако хоће да се бави политиком.

Цвијановићева је замјерила опозицији што су настојали да омаловаже безбједносна упозорења премијера Србије Александра Вучића, који је са најбољим намјерама желио да подијели своја сазнања са јаношћу у Републици Српској.

"Опозиција је била спремна на све, али остаје чињеница да су скупови организовани на миран и достојанствен начин и да су са њих послате политичке поруке", истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да је захвална опозицији због тога што не жели да са њом комуницира.

"Они комуницирају када треба сређивати одређене послове и спровести одређене иницијативе, али то не раде када треба да укрсте политичка копља у парламенту. Предлажем им да убудуће не долазе са иницијативама и не троше моје вријеме када желе да постигну неке ствари", каже Цвијановићева.

Говорећи о недавном отварању обновљене Ферхадије, Цвијановићева је рекла да је овај догађај протекао мирно и да су из Бањалуке послате добре поруке.

Она је навела да су вјерске вође биле на висини задатка позивајући на мир, суживот и толеранцију.

"Политички говори су покварили тај догађај. Говор турског премијера у оставци Ахмета Давутоглуа био је острашћен и непотребан", нагласила је Цвијановићева.0 КОМЕНТАРА

 1. Zna li ona da MORA da komunicira sa svim gradjanima , bili oni pozicija ili opozicija?

  Vlada inkasira pdv od svih gradjana, bez obzira na bilokakvu pripadnost.

  Bitanga troši naše pare, a neće da komunicira sa onim ko je hrani, prisjelojojdabogda .

  SVETE BANDERE….

 2. Кад се ова персона ухвати фразетина и крене да лупета… То се зове фестивал незнања.

 3. ЦВИЈАНОВИЋЕВА: ОНИ ПРОТЕСТ, МИ МИТИНГ, ДО ДАЉЊЕГ

  ..и све тако, све до последњег сина погинулих бораца…,(борци су већ отписани)

  Ало, плавушо, што се уби факултетски образовани син погинулог борца(факултетски или не мање битно)??? Нек’си ти свога смјестила!

  Ало плавушо, а шта ћеш ако неки следећи син прије него подигне руку на себе, подигне на неке или нечије друге синове…(нед’о Бог)

  Ало, плавушо, знате ли шта чините(не персирам недо Бог)???

  Ало, БОРС, стање редовно јел???? Ко је јамио јамио, остали тетејац па себи у главу јел??? Република Српска изнад свега јел, то је све политика, ви сте изнад ње јел???

 4. Kao sto sam ranije pitao za firmu Slavuljica iz Teslica i naravnu za stanje u Elektroprenosu.Ide li mali Filip na usavrsavanje u inostranstvo ili ce Master raditi na provjerenom privatnom fakultetu???

 5. „Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dve se nekako može izlečiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok.

  Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su ovog sveta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična.

  Kad jedna guka otpadne, izraste druga, možda grđa. Ne možete bez nas, kažu nam, razbojnici bi se namnožili, neprijatelj bi nas napao, nered bi u zemlji nastao. A ko drži ovu zemlju, ko je hrani, ko brani? Narod. A oni nas globe, kažnjavaju, zatvaraju, ubijaju.

  I još natjeraju naše sinove da to čine. Oni bez vas ne mogu, vi bez njih morate. Njih je malo, nas je mnogo. Samo da prstom maknemo, koliko nas ima, te žgadije ne bi bilo. I učinit ćemo to, braćo moja satrvena, čim odrastu pravi ljudi koji neće dopustiti da im vampiri sede za vratom“.

 6. slavija,17.05.2016.
  „Ало плавушо, а шта ћеш ако неки следећи син прије него подигне руку на себе, подигне на неке или нечије друге синове…(нед’о Бог)“

  ….’оћеш ли га тада назвати терористом, рушитељем „миле и драге ти/вам“ Републике Српске???

  Ало, БОРС, стање редовно јел???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *