Цвијановићева: Нови концепт регистрације предузећа

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће током наредне године бити реализован нови концепт регистрације пословних субјеката, којим ће се смањити трошкови и скратити вријеме потребно за регистрацију. Она је прецизирала да се прва фаза пројекта односи на успостављање једношалтерског система за физичку предају захтјева, а друга […]

уторак, децембар 11, 2012 / 13:13

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће током наредне године бити реализован нови концепт регистрације пословних субјеката, којим ће се смањити трошкови и скратити вријеме потребно за регистрацију.

Она је прецизирала да се прва фаза пројекта односи на успостављање једношалтерског система за физичку предају захтјева, а друга фаза на могућност електронске регистрације.

"Влада је задужила сва ресорна министарства да припреме измјене и допуне око 20 закона, као и да се креира одговарајући софтвер", рекла је Цвијановићева на сједници Народне скупштине Републике Српске.

Посланици ће на данашњој сједници, између осталог, разматрати Приједлог закона о буџетском систему Српске и Приједлог закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама. /0 КОМЕНТАРА

 1. Само је сада питање колико ће да нас кошта та пререгистрација на „једноставнији“ модел. Јер до сада нисте ништа направили а да то не ѕначи ново уѕимање пара. Ова кокошка не носи јаја него кукуриче!

 2. Поједноставите ви ликвидацију и стечајни поступак, јер то данас више треба…
  Више се фирми затвара тј. престаје са радом него што се отвара нових…
  А следеће године „администрација“ ће се отимати ко ће радити на отварању фирми, јер ту неће бити пуно посла…

 3. Ovoj neukoj i mrskoj pojavi odlicno je pitanje postavio Jerinic danas na skupstini.Gdje idu milioni i kakve imaju koristi gradjani RS od sest predstavnistva Republike Srpske od Beograda do Izraela? Neki i ne zive tamo gdje su zaposleni kao onaj u Stutgartu. Pitao je Jerinic da kaze koji su to investitori koji ce ulagati u RS. A Cvija se samo kiselo cerekala i rekla da ce odgovoriti u pismenoj formi.

 4. Хех..па шта ће регистровати они што су већ регистровани? Зашто онда пререгистрација?
  Колико ће тај „софтвер“ гутати наших пара од пререгистрације?
  Ко су „креатори“ тог ултрамегагига софтвера? рајкен васић, станковић, слиниша додик са најновијим бугарским софтвером као и са фискалним касама? Ко ће се ту уградити?

 5. Јел` то ова наставница почела да узима приватне часове код свог предсједника и бившег и садашњег ремијера о „учењу власти“ као припрему за свој наводни будући положај предсједника Владе, па држи лекције Народној скупштини о „генијалном концепту регистрације пословних субјеката“ са акцентом на нови софтвер за дрпање народних пара?

  Широке народне масе су се одужевиле њеним концептом, посебно у сјенци ЕУ-интеграција;)

 6. Морал је кључна ријеч у овом случају, а он се код нас убија од стране неморалне олигархије сукцесивно!

  Кад нема ауторитета нема никога ни да се залаже да успостави ред и једнаке аршине за све…

  Жалосно, али не и вјечно! Промијениће се ситуација кад критуична маса схвати да смо међусобно повезани како патеници у овом друштву тако и они који имају више него заслужују.

  Овог децембра улазимо у нову епоху у којој ће се правила мијењати и она ће бити повољна за поштене и оне који су увијек и живјели од свог рада!

 7. Ova karikatura od zene i sveopsta neznalica jedino zna da se uvlaci Mili Dodiku i cinkari sta je ko pricao o njemu. Zato ni u WC ne ide bez nje,ali nece jos dugo. Ona ce „sahraniti“ SNSD koji je ionako na izdisaju.

 8. Jadna je drzava i narod u kojem ovakve kao Cvijanovicka nesto znace. Zena nema osnovne kulture,ni obrazovanja,gdje god se pojavi ismijavaju se s njom. Dzabe joj sve funkcije, kucerine, enormno velika plata, dnevnice i sve moguce naknade kad joj je obraz djon. Potrosila milione na suplje price, predstavnistva RS koja nista ne rade,a onda poziva gradjane na stednju, otima hljeb od policajaca koji hodaju u supljim cipelama.Neka joj je na cast!

 9. Iz čitave priče je vidljivo da nam fali ministarstvo privrede, odnosno, da smo mi, vjerovatno na ovako „visokom“ stepenu razvoja, ukinuli to ministarstvo i od njega napravili njih 2-3. Na sreću, imamo ministarstvo za ekonomske odnose… (sa nekim, vjerovatno). Na čelu „ekonomskih odnosa“ je neko ko nema nikakvog obrazovanja iz ekonomije. Možda to tako treba da bude!

 10. Код нас ће листа бити много дужа. Сви ће доћи на ред,није само вожд, већ и госпоја са слике и њен муж и многи други министри, директори, бизМисмени.. а летиће и главе, јер су огромне паре у игри.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *