Цвијановић: Преговарамо са озбиљним партнером за Космос

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да у бањолучком предузећу Космос мора бити ријешена постојећа ситуација и да се преговара са озбиљним стратешким партнером. „Влада Српске је више пута анализирала ситуацију у `Косомосу`. У сваком случају ресорно министарство ради на рјешавању овог питања“, рекла је Цвијановићева новинарима. Она је подсјетила да у „Космосу“ […]

четвртак, април 9, 2015 / 20:33

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да у бањолучком предузећу Космос мора бити ријешена постојећа ситуација и да се преговара са озбиљним стратешким партнером.

„Влада Српске је више пута анализирала ситуацију у `Косомосу`. У сваком случају ресорно министарство ради на рјешавању овог питања“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је подсјетила да у „Космосу“ постоје два синдиката, да дио радника ради, док други дио не ради. 

Директор предузећа Драган Илић очекује да ће до краја мјесеца радницима овог предузећа бити исплаћене двије плате.

„Захваљујући помоћи Владе Републике Српске, до краја мјесеца очекујемо одобрење кредита од Инвестиционо-развојне банке, који ћемо искористити за реализацију одређених послова, те од њих исплатити једну плату“, рекао је Илић.

Он је истакао да је дио једне плате већ исплаћен од средстава добијених од финансијера са којим је ово предузеће имало проблема.

„Очекујем да се до краја мјесеца реализује и наплати пројекат на којем радимо, те заврши исплата двије плате које су сада спорне, а које су услов за прекид штрајка“, рекао је Илић.0 КОМЕНТАРА

 1. Sramota je šta se sve radi sa radnicima ove firme.Pa da je vlasnik privatno lice i koristi mnogobrojne rupe u zakonu pa čovjek nekako to i da objasni.Ali vlasnik Vlada RS i ovakav odnos,pa to je neprihvatljivo.Sada se najavljuje
  nekakav razgovor sa „ozbiljnim“partnerom(pitam se ko su onda oni neozbiljni) i sve me to podsjeti na onog Kovačevića koji radnicima RAOP-a objašnjava da je Vlada „na tragu rješenja njihovih problema“Znamo kako je završilo.

 2. E nesreco naša, na šta je spala namjenska industrija Republike Srpske. Kosmos na izdisaju, TRZ Bratunac na izdisaju, Rudi Cajavec UMRO i ORAO koji mozda u malo boljoj situaciji ali ne puno boljoj. To ocito ne brine nase politicke glavesine oni sve rade da to svuku vjerujem da bi na mjestu KOSMOSA mogao nici komplex zgrada ako se ovako nastavi vjerovatno im je to i cilj. Dok u federaciji IGMAN Konjic radi punom parom ima vecu normu nego prije rata, POBJEDA takodje kao cini mi se mjesoviti HOLDING, Slavko Rodic BUGOJNO propao, Novi Travnik Bratstvo kao i nas KOSMOS, UNIS PRETIS nesto se jos bori sve u svemu imam utisak da u Federaciji ipak malo vise razmisljaju o namjenskoj industriji a kod nas ni ni o cemu ne razmislja, volio bih znati jeli ikad visokim zvanicnicima palo na pamet da je moguce da nekad zavisimo od proizvoda namjenske industrije ??? Nedaj boze ako do toga dodje, vidim koliko toliko drugi entitet ima ipak zavidne kapacitete.

 3. E nesreco naša, na šta je spala namjenska industrija Republike Srpske. Kosmos na izdisaju, TRZ Bratunac na izdisaju, Rudi Cajavec UMRO i ORAO koji mozda u malo boljoj situaciji ali ne puno boljoj. To ocito ne brine nase politicke glavesine oni sve rade da to svuku vjerujem da bi na mjestu KOSMOSA mogao nici komplex zgrada ako se ovako nastavi vjerovatno im je to i cilj. Dok u federaciji IGMAN Konjic radi punom parom ima vecu normu nego prije rata, POBJEDA takodje kao cini mi se mjesoviti HOLDING, Slavko Rodic BUGOJNO propao, Novi Travnik Bratstvo kao i nas KOSMOS, UNIS PRETIS nesto se jos bori sve u svemu imam utisak da u Federaciji ipak malo vise razmisljaju o namjenskoj industriji a kod nas ni ni o cemu ne razmislja, volio bih znati jeli ikad visokim zvanicnicima palo na pamet da je moguce da nekad zavisimo od proizvoda namjenske industrije ??? Nedaj boze ako do toga dodje, vidim koliko toliko drugi entitet ima ipak zavidne kapacitete.

 4. Jedine pregovore gospodjo nastavnik koje ste Vi uspjesno zavrsili su vezani za zaposljavanje Vaseg sina i supruga.
  Pardon ima jos jedan neosporan uspjeh:

  Cvijanovići se skućili na tuđoj nesreći

  Željka Cvijanović, buduća premijerka Republike Srpske, dobro je situirana, finansijski i stambeno obezbijeđena.
  Tome je itekako doprinio njen zaštitnik Milorad Dodik, koji je preko Grada Banjaluka, prije nepunih deset godina porodici Cvijanović nezakonito obezbijedio dvosoban stan u najvećem gradu u RS. Cvijanovićeva je iz Teslića, a njen muž Aleksandar iz Prnjavora, mjesta u kojem je prije devet godina bio kandidat za načelnika opštine, ali je poražen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *