Цвијановић: Хвала Џомбићу на подршци

У Влади Републике Српске извршена је примопредаја дужности између досадашњег и новог премијера Александра Џомбића и Жељке Цвијановић. У Административном центру Владе Републике, у Бањој Луци, јуче је одржан радни састанак између досадашњег и новог сазива Владе Републике Српске, на којем је, за сутра, договорена примопредаја дужности. Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је, […]

четвртак, март 14, 2013 / 08:54

У Влади Републике Српске извршена је примопредаја дужности између досадашњег и новог премијера Александра Џомбића и Жељке Цвијановић.

У Административном центру Владе Републике, у Бањој Луци, јуче је одржан радни састанак између досадашњег и новог сазива Владе Републике Српске, на којем је, за сутра, договорена примопредаја дужности.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је, након састанка, да је данас разговарано о актуелној ситуацији и будућем раду новоизабране Владе Републике Српске.

Премијерка Цвијановић је упознала министре са наредним активностима и за петак најавила прву редовну сједницу новог сазива Владе Републике Српске.

Захвалила је премијеру претходног сазива Владе Републике Српске Александру Џомбићу и министрима на сарадњи и истакла да је претходна влада донијела неке веома важне, веома тешке и одговорне одлуке.

Премијерка Цвијановић изразила је задовољство што се у Влади Републике Српске, упркос, како је навела, „великим причама око измјене владе“, није изгубио ни један радни дан, јер су се сједнице Владе редовно одржавале, а министарства нормално функционисала.

Предсједница Владе Републике Српске оцијенила је да је добро да се обнављају кадрови у Влади и да таква пракса треба да постоји у Републици Српској.

Премијер претходног сазива Владе Републике Српске Александар Џомбић честитао је премијерки Жељки Цвијановић на избору за предсједника Владе Републике Српске и пожелио новој Влади успјешан рад у наредном периоду.

Он је рекао да ће и новоизабрана влада радити у условима свјетеске економске кризе, те да су пред њом велики задаци.

„Принципи и циљеви у експозеу предсједнице Цвијановић су добро одмјерени и гарантују испуњење услова, а то је задржавање социјалне, економске и фискалне стабилбности Репубике Српске“, рекао је премијер у претходном сазиву Владе Републике Српске Александар Џомбић.

Он је изразио очекивање да ће Република Српска, кроз планиране инвестиције, за двије године вратити стопу привредног раста на ниво из времена прије наступања свјетске економске кризе.

Захвалио је својим сарадницима из владе којом је руководио, на доприносу свим резултатима те владе, као и социјалним партнерима, јер су имали разумијевања за тешке одлуке Владе, које су, како је рекао, биле у интересу стабилности Републике Српске.

У Вијећу народа РС потврђена је одлука НСРС о избору Владе и премијера РС и ниједан од клубова народа није покренуо заштиту виталног националног интереса.

Предсједник клуба Бошњака Мујо Хаџиомеровић рекао је да ће овај клуб своја очекивања исказати према Влади посебно у погледу побољшања националне структуре запослених у јавним институцијама. Клубови Срба, Хрвата и осталих такође су подржали избор Владе и премијера РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *