Ћузулан: СДС је побједник избора

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан изјавио је да је СДС на локалним изборима освојио 31 начелничку позицију директно, а девет са коалиционим кандидатом, што ову странку чини побједником избора. Ћузулан је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да је главна изборна борба вођена за начелничка мјеста, као кључне позиције. Он је нагласио да након локалних избора […]

уторак, октобар 9, 2012 / 07:56

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан изјавио је да је СДС на локалним изборима освојио 31 начелничку позицију директно, а девет са коалиционим кандидатом, што ову странку чини побједником избора.

Ћузулан је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да је главна изборна борба вођена за начелничка мјеста, као кључне позиције.

Он је нагласио да након локалних избора долази вријеме за велике и радикалне промјене у Републици Српској, које ће се потврдити и након општих избора 2014. године.

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је да се ова странка након избора учврстила као трећа по снази у Српској, додајући да су се коалиције за начелничке кандидате и правиле зато што нема другог круга избора за ову функцију.

Он је оцијенио да је изборни резултат јасан сигнал опозицији у Српској да се мора договорати о наступу пред опште изборе 2014. године.

Према његовим ријечима, грађане не треба плашити разним причама о постизборним комбинацијама на релацији начелник – скупштинска већина, јер уколико начелник општине буде на супротној страни у односу на скупштинску већину, то не мора представљати проблем у функционисању локалне власти.

Генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић рекао је да је ова странка остварила циљ који је имала прије избора, уз једно ново начелничко мјесто у општини Оштра Лука.

Он је додао да је ова странка на овим изборима увела одређене стандарде у вођењу кампање, с обзиром да је она била изразито програмска.

Потпредсједник Социјалистичке партије Живко Марјанац рекао је да је ова странка имала највише штете од, како је рекао, прљавог вођења кампање и да може бити задовољна изборним резултатом, те да ће након коначне објаве резултата бити трговине између странака.

Он је подсјетио да је ова странка и раније наглашавала да је за грађане добро да се локални и општи избори одржавају заједно.0 КОМЕНТАРА

 1. Ови из есдееса као да су стварно убијеђени да су се они „изборили“ за успјех на овим изборима. Њихова „борба“ се углавном свела на пасивно чекање да разочарани бирачи окрену леђа еснесдеу.
  Не контају да им је побједа буквално пала у крило с неба.
  И даље смо у Курта/Мурта кругу.

 2. nika, 09.10.2012. 10:05:27 [53627]

  Baš tako lože se ljudi da je narod izabrao neki kurac od njihove politike,njihovih ideja i programa a zaboravljaju da je Mile Dodik Došao na vlast kad se narodu smučila i dojadila vladavina SDS-a.

  Narod je u ovim krajevima navikao da reaguje samo na zulum ,zlo i nesreću i kada im dođe do guše onda dižu bune i ustanke kao nekad u doba turaka ili u današnje vrijeme glasaju za onoga drugog ma ko to bio samo da se oslobode onih zulumćara koji su im trenutno na grbači.

  Slično reaguje i stoka domaća, možeš je šišati, jahati muzti, tovariti, čak i tući koliko hoćeš stoka se tek suprostavi čobanu i proba bježati kad osjeti nož pod grlom.

  http://www.youtube.com/watch?v=rZ_T8IXlEFE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *