Чудо: Блиц проказује Бакировог сарадника као организатора

Као главног организатора напада на премијера Србије Александра Вучића у Сребреници, српске службе безбједности означиле су Асима С, функционера СДА у БиХ и блиског сарадника лидера ове странке Бакира Изетбеговића, пише „Блиц“. Позивајући се на сазнања српских обавјештајних служби, лист наводи да је Асим С. за инцидент у Сребреници окупио групу криминалаца блиских Насеру Орићу, […]

понедељак, јул 13, 2015 / 10:49

Као главног организатора напада на премијера Србије Александра Вучића у Сребреници, српске службе безбједности означиле су Асима С, функционера СДА у БиХ и блиског сарадника лидера ове странке Бакира Изетбеговића, пише „Блиц“.

Позивајући се на сазнања српских обавјештајних служби, лист наводи да је Асим С. за инцидент у Сребреници окупио групу криминалаца блиских Насеру Орићу, кога Београд тражи због ратних злочина над Србима.

Српске службе безбједности посједују снимке и фотографије из Сребренице које доказују да је Асим С. директно учествовао у нападу на Вучића.

На једној од фотографија, коју је објавио "Блиц", чак се види како он, обучен у војну униформу и са беретком на глави, баца каменицу на Вучићеву делегацију.

На другој фотографији Асим С. снимљен је прије почетка обиљежавања страдања у Сребреници.

"Блиц" пише да је он до уласка у политику сарађивао и са некадашњим вођом криминалаца у Сарајеву Рамизом Делалићем Ћелом који је 2007. године убијен у Сарајеву.

У убиство Ћеле наводно је био умијешан и Насер Кељменди са Косова и Метохије, али и много утицајних људи у БиХ.

Асим С. на својим профилима на друштвеним мрежама наводи да је током рата био добровољац Армије БиХ у чијој је униформи и био у Сребреници и да је два пута рањаван, наводи лист.

Премијер Србије Александар Вучић нападнут је у суботу, 11. јула, током комеморације у Сребреници прво вербално, а потом и каменицама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *