Чучкови дани у Хан Пијеску – дан други

ХАН ПИЈЕСАК – У Хан Пијеску данас ће бити настављена културна манифестација „Чучкови књижевни сусрети“, коју по трећи пут организује Народна библиотека „Бранко Чучак“. Учесници дводневне манифестације положиће данас вијенац на гроб Бранка Чучка, након чега ће бити одржано "Чучково подне" под називом "Говоримо српски" – језички час професора Милорада Телебака. У кино-сали у Хан […]

недеља, март 20, 2011 / 10:15

ХАН ПИЈЕСАК – У Хан Пијеску данас ће бити настављена културна манифестација „Чучкови књижевни сусрети“, коју по трећи пут организује Народна библиотека „Бранко Чучак“.

Учесници дводневне манифестације положиће данас вијенац на гроб Бранка Чучка, након чега ће бити одржано "Чучково подне" под називом "Говоримо српски" – језички час професора Милорада Телебака.

У кино-сали у Хан Пијеску сарајевска пјесникиња Дара Секулић говориће бесједу о Бранку Чучку, након чега ће бити уручена награда овогодишњем добитнику "Чучкове књиге" Горану Дакићу за роман "Даљ".

Слово о Чучку казиваће Чучков пријатељ Драган Драгић, а своје стихове казиваће пјесници Душан Праћа, Милутин Савчић, Момир Јоловић и други. За умјетнички програм задужени су глумац Жељо Еркић и гитариста Иван Ећимовић, заједно са ученицима гиманзије.

Манифестација је почела синоћ изложбом карикатура "Писац црта писце", аутора Мирка Вуковића из Челинца, након чега је одржано "Чучково вече", на коме су своје стихове говорили Боро Капетановић и Горан Дакић из Бање Луке, Милутин Савчић и Саво Радуловић из Хан Пијеска, Момир Јоловић и Недељко Жугић из Сокоца, те Мирко Вуковић, као и ученице соколачке Гимназије Јована Бољанић и Александра Мировић.

Организатор манифестације је Народна библиотека "Бранко Чучак" из Хан Пијеска, у сарадњи са овом општином и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Књижевник Бранко Чучак рођен је 1948. гоодине у Сарајеву. Дјетињство је провео на Хан Пијеску. У Сарајеву је завршио је Учитељску школу и студирао књижевност на Филозофском факултету. Умро је у децембру 2008. године. Објавио је 25 књига, од којих су већина збирке поезије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *