Чубриловић за обнављање Кочићеве куће

Предсједник Завичајног друштва „Змијање“ из Бањалуке Недељко Чубриловић оцијенио је данас да ће изградња имања српског писца и народног трибуна Петра Кочића, за шта је Влада Српске издвојила 45.000 КМ, много значити за Стричиће и Мањачу, прије свега са аспекта образовања будућих генерација. "Дуго смо рјешавали имовинске односе и обезбјеђивали финансијска средства за изградњу Кочићевог […]

среда, август 15, 2012 / 15:48

Предсједник Завичајног друштва „Змијање“ из Бањалуке Недељко Чубриловић оцијенио је данас да ће изградња имања српског писца и народног трибуна Петра Кочића, за шта је Влада Српске издвојила 45.000 КМ, много значити за Стричиће и Мањачу, прије свега са аспекта образовања будућих генерација.

"Дуго смо рјешавали имовинске односе и обезбјеђивали финансијска средства за изградњу Кочићевог имања. Захваљујући разумијевању Владе Српске и Градској управи Бањалука успјели смо почети изградњу", рекао је Чубриловић новинарима, након обиласка мјеста на коме ће бити изграђена кућа и имање једног од најзначајнијих српских писаца.

"Још ће се на овој локацији радити, али ће до Кочићевог збора, који ће бити одржан 19. августа ове године, највећи дио послова бити завршен“, додао је Чубриловић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић истакао је да је град обезбиједио неопходну документацију за изградњу Кочићевог имања.

"Ово је значајан пројекат, јер ће овај амбијент подсјећати на Кочићево вријеме и начин живота. Овај простор ће морати бити уврштен у календар значајних градских културних догађања", рекао је Гаврановић.

Програм овогодишњег 47. Кочићевог збора почео је у Бронзаном Мајдану у недјељу, 12. августа, отварањем ликовног саборовања и проглашењем добитника Кочићеве награде и награде "Змијањче".

Централна манифестација Кочићевог збора биће одржана у недјељу 19. августа у Стричићима на Мањачи, родном мјесту Петра Кочића.

 

Кочић и збор: Добар само пред изборе и на новчаници0 КОМЕНТАРА

  1. Прво, какве везе има тзв.“Чубро“ са Змијањем уопште, па тако и завичајним друштвом.

    Друго, како то да се баш локација за измештање Кочићеве куће наместила на имању локалног омраженог ратног профитерчића (купљено 30 ари за 20.000 км)…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *