Чубриловић се састао са директорима јавних предузећа

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са директорима јавних предузећа и републичких управних организација из области за које је надлежно Министарство, о најзначајнијим активностима у 2012. години и плановима за наредну годину. Директори су информисали министра Чубриловића о резултатима и степену реализације планова у овој години, као и о активностима […]

уторак, децембар 11, 2012 / 16:23

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са директорима јавних предузећа и републичких управних организација из области за које је надлежно Министарство, о најзначајнијим активностима у 2012. години и плановима за наредну годину.

Директори су информисали министра Чубриловића о резултатима и степену реализације планова у овој години, као и о активностима које планирају за наредну, 2013. годину.

У току састанка истакнуто је да Министарство саобраћаја и веза, заједно са Агенцијом за безбједност саобраћаја и предузећима која се баве изградњом и одржавањем инфраструктуре у друмском, жељезничком и авионском саобраћају, посебну пажљу планира посветити повећању нивоa безбједност саобраћаја како би се, прије свега, спасили људски животи и смањили трошкови настали као посљедица саобраћајних незгода.

Према спроведеним истраживањима саобраћајне незгоде Републику Српску коштају око 172 милиона КM годишње, што је преко 2,07% годишњег бруто домаћег производа (БДП), кроз губитак продуктивности, медицинске трошкове повријеђених и слично. Циљ заједничких активности je да се овај проценат постепено смањује чиме би Република Српска уштедјела значајна средста која се могу усмјерити у друге области.

На састанку са министром Недељком Чубриловићем учествовали су директори или вршиоци дужности директора: "Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске" Милија Радовић; предузећа "Аеродроми Републике Српске" Даворин Михић; "Аеродрома Требиње" Перо Мунишић; "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић; "Пошта Српске" Јасминка Кривокућа; "Путева Републике Српске" Недељко Кнежевић; "Радио-телевизије Републике Српске" Драган Давидовић; "Републичке дирекције за цивилну ваздушну пловидбу" Дамир Ћопић; "Скај Српске" Зоран Ињац; те извршни директор "Телекома Републике Српске", Игор Бабић и генерални секретар „Ауто-мото савез Републике Српске“ Никола Манојловић, саопштено је из Владе РС.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *