Чубриловић с жали на Фактор. То је распакивање, а не интервју, стиже одговор

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић никада није дао интервју магазину „Фактор“, а интервју који је објављен у посљедњем броју тог листа од 23. маја 2016. године је у потпуности измишљен, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

уторак, мај 24, 2016 / 14:45

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић никада није дао интервју магазину „Фактор“, а интервју који је објављен у посљедњем броју тог листа од 23. маја 2016. године је у потпуности измишљен, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

“Због грубог кршења Кодекса за штампу и Закона о заштити од клевете Народна скупштина Републике Српске затражила је деманти и извињење магазина „Фактор“ и упутила приговор Вијећу за штампу. Ријеч је о дијеловима интервјуа који је Недељко Чубриловић дао дневном листу „Фокус“ прије више од пет година, у вријеме док није обављао функцију предсједника Народне скупштине. Како у наведеном тексту нигдје није наведено да се ради о старом интервјуу, објављеном прије више од пет година у другом листу, интервју објављен у магазину „Фактор“ сматрамо измишљеним са циљем обмањивања јавности и свјесног наношења штете предсједнику Народне скупштине”, речено је из Скупштине. 

Фактор: Читајте пажљивије, савјетници

Екипа Фактора се огласила на Твитеру, гдје су поручили новој сајетници за медије Недекља Чубриловића да га боље савјетују. 

 – Интервју са Чубриловићем је објављен у рубрици РАСПАКИВАЊЕ . Ријеч је о архивским материјалима на које Фактор има ауторска права – поручила је редакција Фактора на твитеру, а онда је услиједило и саопштење.

– Никако није ријеч о интервјуу него о форми истраживачког новинарства, што је наглашено и у самом поднаслову нашег текста. У њему се говори о политичком путу господина Чубриловића, његовој каријери, шта је све радио и на којим функцијама бивао. А да је за то вријеме посједовао приватну фирму о чијем пословању смо раније писали, као и пословној згради у центру Бање Луке. У закључку текста стоји да као предсједник Народне Скупштине бјежи од одговорних тема, нарочито у кључним тренуцима. Управо из тих разлога, као најбољи примјер, залијепили смо неке од одговора из његовог ранијег интервјуа о потпуно споредним стварима (шаху, облачењу, кухињи, одмору). Очита је намјера да се због написаног (распакованог) жели скренути пажња на “измишљени интервју” а Фактор скандализовати, баш као и ја као уредник. Што није први пут да то чини иста особа, која се овог пута крије иза саопштења Скупштинског Одсијека за односе с јавношћу – реаговао је уредник Фактора Јовица Петковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *