Црногорци нам послали пиво, пошиљка ипак враћена са Клобука

Пошиљка Црвеног крста Црне Горе са хуманитарном помоћи за Црвени крст Добој заустављена је и враћена јутрос са граничног прелаза Клобук, а разлог је у најмању руку -чудан. Међу робом хуманитарног карактера пронађено и 60 паковања пива од по двије литре, које се не рачуна као хуманитарна помоћ, већ као акцизна роба. Ратко Ковачевић, портпрарол […]

уторак, мај 27, 2014 / 21:41

Пошиљка Црвеног крста Црне Горе са хуманитарном помоћи за Црвени крст Добој заустављена је и враћена јутрос са граничног прелаза Клобук, а разлог је у најмању руку -чудан.

Међу робом хуманитарног карактера пронађено и 60 паковања пива од по двије литре, које се не рачуна као хуманитарна помоћ, већ као акцизна роба.

Ратко Ковачевић, портпрарол Управе за индиректно опорезивање БиХ, потврдио је за РТРС да је пиво враћено јутрос с граничног прелаза Клобук.

"Било која акцизна роба, попут пива, вина, цигарета… не може бити предмет ослобађања када су у питању хуманитарне пошиљке. У том смислу смо морали пошиљку зауставити.

Пиво се морало вратити у Црну Гору, а увозници су морали доставити нову спецификацију робе без пива. Након тога, око 10.30 завршен је поступак на гранипчном прелазу Клобук и пошиљка је упућена у унутрашњост БиХ" рекао нам је Ковачевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *