Црни дан у Одеси: 38 људи погинуло након што је запаљен Дом синдиката

Полиција у украјинском граду Одеси саопштила је да је 38 људи погинуло у пожару у Дому синдиката који је везан за данашње немире у том граду, јавља Ројтерс.

петак, мај 2, 2014 / 22:27

Припадници украјинског ултранационалистичког „Десног сектора“ и радикалне групе за сомоодбрану из Харкова и Кијева, који су данас изазвали масовне нереде у Одеси, запалили су зграду регионалног Дома синдиката, у којој су се смјестиле проруске присталице.

Полиција у Одеси саопштила је да је 38 људи погинуло у пожару у Дому синдиката који је везан за данашње немире у том граду, јавиле су западне агенције.

У саопштењу је полиција навела да су се неки од страдалих угушили од дима док су други погинули искачући кроз прозоре зграде.

Руска агенција Итар-Тас претходно је јавила да су припадници украјинског ултранационалистичког „Десног сектора“ и радикалне групе за сомоодбрану из Харкова и Кијева, који су данас изазвали масовне нереде у Одеси, запалили зграду регионалног Дома синдиката, у којој су се смјестиле проруске присталице федерализације Украјине.

Врата и прозори на згради су били у пламену, чуле су се експлозије из зграде, а људи су искакали са прозора, јавила је руска агенција Итар-Тас.

Радикалне групе су, такође, запалиле и шатор испред зграде, у којем су активисти покрета „Куликово поље“ прикупљали потписе за одржавање референдума о федерализацији Украјине и именовању руског језика за званични. Из зграде су се чули хици, а ниједно амбулантно возило нити полиција нису виђени у близини зграде.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *