Црнадак: ПДП неће гласати за нову владу

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је да посланици ове странке на сутрашњем засједању Народне скупштине Републике Српске неће гласати за нову владу Српске, јер, како сматрају, не нуди економски просперитет грађанима Републике Српске. "Мандатар Жељка Цвијановић у досадашњим изјавама ниједном није поменула да ће нова влада ући у обрачун са криминалом и корупцијом", рекао […]

понедељак, март 11, 2013 / 13:54

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је да посланици ове странке на сутрашњем засједању Народне скупштине Републике Српске неће гласати за нову владу Српске, јер, како сматрају, не нуди економски просперитет грађанима Републике Српске.

"Мандатар Жељка Цвијановић у досадашњим изјавама ниједном није поменула да ће нова влада ући у обрачун са криминалом и корупцијом", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, нова влада неће бити влада импулса.

"Још нисмо чули од мандатара да ће се залагати за довођење инвестиција у Републику Српску и рјешавање многобројних проблема у здравству и јавним предузећима.ПДП неће гласати за нову владу, а вјерујем да то неће урадити и многи посланици у парламенту Српске", додао је Црнадак.

Народна скупштина Републике Српске сутра ће се на посебној сједници изјаснити о новој влади Српске коју ће предложити мандатар Жељка Цвијановић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик повјерио је 28. фебруара Цвијановићевој мандат за састав нове владе, након што је дан раније кабинет Александра Џомбића поднио оставку, коју је Народна скупштина прихватила на посебној сједници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *