Црна Гора негирала: Нисмо увели санкције Русији

Црна Гора није увела санкције према Русији и Украјини, саопштило је црногорско Министарство иностраних послова и европских интеграција. "Истичемо да Црна Гора није увела санкције ни према Украјини, ни према Русији, нити је то било предмет разматрања, већ подсјећамо да је ЕУ након усвојених закључака од 3. марта увеле посебне рестриктивне мјере према једном броју […]

петак, март 21, 2014 / 13:02

Црна Гора није увела санкције према Русији и Украјини, саопштило је црногорско Министарство иностраних послова и европских интеграција.

"Истичемо да Црна Гора није увела санкције ни према Украјини, ни према Русији, нити је то било предмет разматрања, већ подсјећамо да је ЕУ након усвојених закључака од 3. марта увеле посебне рестриктивне мјере према једном броју појединаца", саопштили су из Министарства.

У ресорном министарству истичу да вјерују да је у досадашњим наступима јасно истакнуто да се Црна Гора, као земља кандидат за чланство у Унији и која води преговоре са ЕУ о томе, придружила усаглашеним закључцима Савјета ЕУ по питању украјинске кризе од 3. марта.

"Црна Гора, свакако, није земља која може утицати на начин рјешавања поменуте кризе, али још једном изражавамо легитимну забринутост да њено пролонгирање носи потенцијалне реперкусије на економска кретања", истичу из Министарства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *