Црна Гора – Цијене метра квадратног не падају у односу на потражњу

Продаја новоизграђених станова у Црној Гори је све слабија, али цијене метра квадратног не падају у складу са потражњом.  У Црној Гори је у другом кварталу ове године продато 147 станова, од чега у Подгорици 104, у Бару 14, Будви 11, Никшићу осам, а осталим градовима укупно 10. Према подацима Завода за статистику (Монстат), од […]

петак, август 17, 2012 / 09:22

Продаја новоизграђених станова у Црној Гори је све слабија, али цијене метра квадратног не падају у складу са потражњом.

 У Црној Гори је у другом кварталу ове године продато 147 станова, од чега у Подгорици 104, у Бару 14, Будви 11, Никшићу осам, а осталим градовима укупно 10.

Према подацима Завода за статистику (Монстат), од априла до краја јуна квадрат стана просјечно је коштао 1.053 евра, док је од јануара до краја марта ове године коштао 1.209 евра.

У односу на први квартал, у Подгорици је цијена нижа за око стотину евра и износи 1.087 евра, док је у Будви у порасту и кошта 2.311 евра.

Станови у Будви су четири пута скупљи него у Никшићу, гдје је просјечна цијена квадрата 578 евра.

Број продатих новосаграђених станова у другом кварталу ове године мањи је за 26,5 одсто у односу на прва три мјесеца, док је њихова продајна цијена нижа за 12,9 одсто, показују најновији подаци Монстата.

Подаци Монстата показују да је највећа просјечна цијена станова новоградње у другом кварталу уговорена у Општини Будва.

Прошле године забиљежен је раст цијена квадрата новог стана за 2,8 одсто у односу на 2010. годину, док је број продатих новосаграђених станова истовремено опао за 24 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *