Човић: Звезда ништа не дугује

Први човјек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да ’црвено-бели’ у овом тренутку никоме ништа не дугују. „Звезда никоме ништа не дугује. Грб је наш и никоме више неће пасти на памет да полаже грб у залог“, рекао је Човић. Човић је на конференцији за медије на Малом Калемегдану објавио информације колико је […]

петак, децембар 28, 2012 / 14:22

Први човјек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да ’црвено-бели’ у овом тренутку никоме ништа не дугују.

„Звезда никоме ништа не дугује. Грб је наш и никоме више неће пасти на памет да полаже грб у залог“, рекао је Човић.

Човић је на конференцији за медије на Малом Калемегдану објавио информације колико је новца уложено у клуб од 1. јануара 2001. године до данас од стране државних предузећа и то је цифра од 3.653.904 евра.

„Ми, као клуб, крупним корацима идемо ка пуној транспарентности и дефинитивно може да се демистификује прича о Звезди као државном пројекту, јер држава у нашем буџету учествује са око 15 одсто, а остатак добијамо од приватних спонзора. Успели смо за нешто више од годину и по дана да дуг од 15,5 милиона евра смањимо на 336.000 евра које ћемо исплатити сходно договореној динамици, а за период од 4. априла 2012. године немамо ниједан једини динар дуга“, истакао је Човић.

Човић се посебно захвалио на подсјећању свима који стално помињу званичну адресу клуба, која је тренутно у улици Стјепана Шупанца, а не на Малом Калемегдану.

„На крају санације адреса ће бити на Малом Калемегдану, а оне што причају о адреси питам да ли су имали боље решење. Уствари, мислим да су они имали идеју да Звезда уопште нема адресу“, нагласио је Човић и нагласио да приватизација кошаркашког, као ни фудбалског клуба, не долази у обзир, „Мислим да Црвена Звезда треба да буде у власништву грађана ове државе, односно, у већинском власништву, јер смо отворени за могућност докапитализације или реорганизације“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *