Човић о власти: Не зна се ко је власт, а ко опозиција

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да је стање у БиХ хаотично и да нико не зна ко је власт, а ко опозиција.  "Политичка ситуација је забрињавајућа јер се поклопила са изборним циклусом и свако своју предизборну кампању помало покушава градити на тој снази условљавања око успостављања власти", упозорио је Човић. Он сматра да […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 15:38

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да је стање у БиХ хаотично и да нико не зна ко је власт, а ко опозиција.

 "Политичка ситуација је забрињавајућа јер се поклопила са изборним циклусом и свако своју предизборну кампању помало покушава градити на тој снази условљавања око успостављања власти", упозорио је Човић.

Он сматра да је након избора потребно анализирати ко треба представљати парламентарну већину на нивоу БиХ и на основу те већине успоставити власт на нижим нивоима, федералном и кантоналном.

Човић је најавио да ће у сриједу, 12. септембра, лидери странака разговарати са делегацијом ЕУ о испуњавању услова из "мапе пута".

"Процијенићемо када можемо реално у парламенту БиХ изгласати уставне промјене које ће значити провођење одлуке Европског суда за људска права. Ако то није крај октобра, мораћемо рећи када јесте рок, јер то је кључни услов да би смо наставили европски пут", рекао је Човић за "Вечерњи лист".

Он је истакао да има изврсну сарадњу са лидером СНСД-а Милорадом Додиком и да о свим стратешким питањима у БиХ имају избалансиран, чак и заједнички став.

"Додик је мудар политичар и на посљедњем састанку ми је рекао да се прије свега изборим за позицију у Федерацији, не опретећујући се причом о државном нивоу власти", навео је Човић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *